6 Ocak 2014 Pazartesi

Kırklareli Seçmeni, Yerel Seçimler de Parti’den çok Aday’a oy veriyor

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan

farukceylan39@gmail.com


Kırklareli Seçmeni, Yerel Seçimler de Parti’den çok Aday’a oy veriyor


Kırklareli merkez ilçede Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Derya Bulut 6 aydır, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Başkan Adayı Selahattin Minolmaz’da neredeyse 1 aydır çalışıyor ve seçmene birebir ziyarette bulunarak adeta pres uyguluyorlar. Yerel Televizyon’dan halka projelerini anlatıyorlar.  
MHP Adayı Bulut yola AK Parti adayı Minolmaz’dan çok önce çıktığı için tanıtım ve propaganda konusunda mesafeyi epey açmış görünüyor.  Bu iki adayın rakibi olacak olan CHP Adayı ise hala ortada yok.  Acaba CHP seçimi nasıl olsa kazanırız mantığı ile mi işi bu kadar ağırdan alıyor. 
Ne düşündüklerini bilemeyiz ama galiba CHP’nin işi bu seçimde biraz zor. Zora sokanda kendi teşkilatları tabiki.
CHP’nin Kırklareli’de adayını Ocak 15’den sonra açıklayacağı konuşuluyor. Aday açıklamaları bu tarihe yetişirse CHP adayı 2-2.5 aylık bir propaganda süreciyle  seçime girecek...
CHP’de ki belirsizlik, Milletvekillerinin aday konusunda taraf olduğu iddia edilerek meydana gelecek olan bölünme, Kırklareli’de Belediye Başkanlığı Yarışı’nın MHP-AK Parti arasında geçeği ihtimalini kuvvetlendiriyor. 
Oysa kamuoyunda bu seçimin, daha önce seçim kazanmış MHP’nin güçlü ve vizyon sahibi aday avantajı ile MHP-CHP arasında geçeceği yönünde bir eğilimi ortaya koyuyordu. Ancak CHP adayını açıklamakta fazlasıyla geç kalınca kamuoyunda; “Bunlar daha kendi aralarında anlaşamıyorlar. Milletvekilleri benim adayım olsun kavgasına düşmüşler” diyerek CHP’ye tepkili olduklarını dillendiriyorlar. Seçmende genel kanı bu yönde.
AK Parti’de Kırklareli Merkezde adayını belirledi ama İlçe ve Beldelerde Adaylık konusunda sessizlik ve bekleme devam ediyor.  Aday adayları heyecanla beklemede. Bu bekleyiş aday adaylarının da, halkında şevkini kırmış durumda.  Herkes artık ne olacaksa olsun modunda.
AK Parti Adayları’nın ne zaman açıklanacağı ile ilgili AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz’la yaptığım görüşmede, Başkan Kılavuz, Genel Merkezin bu hafta içinde adayları açıklamasını beklediklerini belirterek kesin bir tarih vermedi. 
Bence adaylarını açıklamakta gecikenler parti içi huzursuzluğu yaşamaya, yüksek gerilimli bir seçime girmeye hazır olsunlar.  
Bu süreç belirttiğim gibi kimine avantaj sağlarken, kimine de dezavantaj sağlıyor. Ancak aday açıklama süreci biraz daha uzarsa seçim kapıya dayanacak adaylarını geç açıklayanlar parti içi huzursuzluklarla yüksek gerilimli bir seçime girerek, galiba sandıkta geride kalacaklar gibi gözüküyor.
Seçmen eleştireni değil, geliştireni, ayrışanı değil, birleşeni,  kavga edeni, çekişeni değil, birbiriyle anlaşanı seviyor.
Kırklareli seçmeni geçmişte örneklerini verdiği gibi, Yerel Seçimler de Parti’den çok Aday’a oy veriyor. Belediye Başkanlığı’nı kazandığı halde, meclis üstünlüğünü kazanamayan Belediye Başkanları’nı hatırlarsak bu görüşün doğruluğunu da teyit etmiş oluruz. 
3 aydan az bir zaman kalan seçimlerin Kırklareli’ye, İlçe ve Beldeleri’ne hayırlı olmasını diliyorum.
Yeniden görüşüne kadar hoşçakalınız değerli okurlarım.




Hiç yorum yok: