9 Ocak 2014 Perşembe

Çalışan Gazeteciler gününde Belediye Başkanı Çağlayan Gazetemizi ziyaret etti.


Haber Merkezi-Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve  Basın Halkla İlişkiler Müdürü  Aydın Cimaş Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle, Gazetemiz çalışanlarına bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Başkan Çağlayan ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Cimaş’ı Yazı İşleri Müdürümüz Savaş Eskici, Köşe Yazarımız Faruk Ceylan ve Editörümüz Derya Atkoşan karşıladılar. 
Başkan Çağlayan Çalışan Gazeteciler günümüzü  kutlayarak personelimize satranç, takvim ve duvar saatinden oluşan hediyeler verdi.
Gazetecilerin zor şartlarda fedakarca çalıştığına dikkat çeken Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili şunları kaydetti;
“1961 Yılında yürürlüğe giren ve gazetecilerin  çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü o günden günümüze Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. 
10 Ocak 1961 tarihinde  gazetecilerin çalışma koşullarını ve sosyal haklarını düzenleyen 212 sayılı basın yasanın yürürlüğe girdiği tarih tüm Gazeteciler tarafından “Çalışan Gazeteciler günü” olarak kutlanmaktadır. Bu yasayla gazetecilere yıpranma ve sosyal haklar getirilmiştir.
Siyasal iktidarlar tarafından zaman zaman yürürlükten kaldırılsa da Gazeteciler Günü tüm Basın çalışanları tarafından benimsenmiş ve toplum tarafından da kabullenilmiştir.
 Gazetecilerin sorunları olsa da sorumlulukları ağır bastığından, çok önemli bir kamu görevi yaptığı unutulmamalıdır. Biz Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Basın Millet’in müşterek sesidir.” Düsturu ile siz çalışan gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, daha iyi çalışma şartlarında çalışmanızı, sizlere Ülke olarak daha özgür imkanlar sağlanmasını diliyoruz.” dedi.


Hiç yorum yok: