8 Ocak 2014 Çarşamba

CHP İl Başkanı Zengin; “Biz temiz siyaseti özlüyoruz ve bunun sözünü veriyoruz.”


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı  bu gün saat:  11.00’de Parti binasında Basın toplantısı yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Recep Zengin Basın toplantısı öncesi İlçe ve Beldelerde ki 16 Belediye Başkan adayını Basına tanıttı.
 Başkan Zengin, Kırklareli, Lüleburgaz, Alpullu, Büyükmandıra ve Demirköy adaylarının ise bu hafta açıklanabileceğini belirterek,  kesin tarihin 19 Ocak  olduğunu ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisinin İlçe ve Beldelerde belirlediği 16  Belediye Başkan  adayının isimleri  şöyle;
Babaeski Av. Abdullah Hacı, Vize Ercan Özalp, Pehlivanköy Mustafa Gür, Pınarhisar Mustafa Cingöz, Kofçaz Memet Balcı, Kavaklı İnci Tunç, İnece Şahabettin Vardar, Üsküp Zeki Sain, Ahmetbey Mustafa Altıtaş, Büyükkarıştıran Ertuğrul Çamlıca, Evrensekiz Mustafa Nalbant, Karahalil Gürkan Gündağ, Çakıllı Halil Soyaslan, Kıyıköy Ertan Bacaz, Kaynarca Serdar Türker ve  İğneada Tahir Işık.
CHP’nin Kırklareli, Lüleburgaz, Alpullu, Büyükmandıra ve Demirköy adayları ise henüz açıklanmadı. İl Başkanı Recep Zengin bu 5 adayın isimlerinin de CHP Genel Merkezi tarafından her an açıklanabileceğini, en son tarihin ise  19 Ocak olduğunu belirterek, bu tarihin kesin olduğunu söyledi.
CHP İl Başkanı Zengin, tanıtım sonrası yaptığı Basın açıklamasında yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yer vererek,  hükümeti eleştirilerini şu cümlelerle anlattı;  

“Sayın Basın Emekçileri,sevgili yol arkadaşlarım,hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
Kırklareli'mizde 21 seçim bölgemiz vardır ve biz bunların en az 17'sinde galip ayrılacağız.Kırklareli Cumhuriyetin kalesidir ve CHP'nin kalbidir.Kaleyi de vermeyeceğiz ,kalbide durdurmayacağız. 30 Mart 2014 de CHP önce yerelde daha sonrada genelde iktidar olacaktır.
Türk halkı yoksulluğa,yolsuzluğa ve yüzsüzlüğe oy vermeyecektir. Devletin harcamalarını denetleyen Sayıştay raporlarını gizleyen,hepimizin bütçe hakkını elinden alan AKP'ye oy vermeyecektir.
Sayın Başbakan gündemi değiştirmek için Balyoz ve Ergenekon davalarında haksızlık oldu yeni uyandık diyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu defalarca savunma hakkı ihlal ediliyor,sahte deliller üretiliyor dedi.Buna karşılık Sayın Başbakan siz darbecisiniz,Ergenekoncusunuz dedi.Şimdi Sayın Başbakan da darbeci,Ergenekoncu mu oldu?
Sayın Başbakan ne yaparsa yapsın 17 Aralıkta’ki Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu örtemeyecektir.
Bütün bu rahatsızlıklardan demokrasiyi güçlendirerek çıkarabiliriz. Herkes elini vicdanına koyup oyunu öyle kullanmalıdır.
Biz temiz siyaseti özlüyoruz ve bunun sözünü veriyoruz. CHP iktidarında kesin hesap komisyonu oluşturacağız ve komisyonun başına Ana muhalefet partisinden bir kişiyi getireceğiz. CHP iktidarında paralar ayakkabı kutularına,gizli kasalara konulmayacak halkın refahı için kullanılacaktır.
CHP'nin iktidar yürüyüşünü 30 Mart 2014 de Kırklareli'nden başlatacağız...”






Hiç yorum yok: