26 Ocak 2014 Pazar

Kırklareli Milletvekillerimiz uyuyor mu?

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan
farukceylan39@gmail.com

Kırklareli Milletvekillerimiz  uyuyor mu?

Demirköy Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Erol Akıncı 14 Mayıs 2013 tarihinde Demirköy İlçe Devlet Hastanesi inşaatı hakkında tarafıma bir açıklama yaparak, 1999 yılında dönemin MHP’li  Bakanı Osman Durmuş tarafından temeli atılan 40 yataklı hastane inşaatına 15 yıldır bir çivi çakılmadığını, AK Parti iktidara geldikten sonra inşaatın yapımının  durduğunu iddia etmişti ve açıklamaları  15 Mayıs 2013 tarihli  gazetemizde “Demirköy İlçe Devlet Hastanesi inşaatına 15 yıldır çivi çakılmadı”  başlığı ile yayınlanmıştı.
Demirköy MHP  İlçe Başkanı Erol Akıncı, hastane inşaatının 15 yıl önce temel atılıp su basmanı çıktıktan sonra durduğunu, Demirköy’ün bir İlçe olmasına rağmen  halkın sadece Sağlık Ocağı kanalıyla  sağlık hizmeti aldığını, bu hizmetinde çok yetersiz olduğunu belirterek çalmadık kapı bırakmamış. Siyasilerden Basına kadar bu konuya dikkat çekmeye ve İlçelerinin yarım kalan Hastane inşaatının kazanılması için  çok mücadele etmiş.
MHP Demirköy İlçe Başkanı Erol Akıncı geçmişte Demirköy Adliyesinin kapanması gündeme geldiğinde de siyasi olarak büyük bir mücadele vermiş ve Adliyenin kapatılma kararının iptal edilmesine büyük katkı sağlamış bir Başkan. Aynı durum Kofçaz’da gündeme gelmiş ve Kofçaz Adliyesi kapanmıştı.
Başkan Akıncı Demirköy’ün hastanesini kazanması için bıkmadan usanmadan devam ettiği mücadelesini sürdürürken,  Demirköy’ü ziyaret eden MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’e de  yarım kalan hastane meselesini  ve İlçesinin sağlıkta yaşadığı mağduriyetleri anlatarak kendisinden yardım istemiş.
Başkan Akıncı Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’le görüşmesinde, Milletvekili Belen’e; “ Sayın Milletvekilim, ilçemiz yıllardır sağlık hizmetlerindeki eksikliklerin getirdiği sorunlarla boğuşuyor. Temelleri  15 yıl önce, MHP-DSP Hükümeti zamanında, MHP’li Sağlık Balkanı Dr. Osman Durmuş tarafından atılan hastanemiz bu günkü iktidar tarafından bir çivi çakılmadan çürümeye terk edildi. Gerek Demirköy İlçemizde gerekse İğneada beldesinde sağlık personeli yetersiz. İlçemizdeki sağlık hizmetleri Sağlık ocağı tarafından zor şartlar altında yürütülüyor. Yeterli müdahale yapılamadığı için en yakın Devlet hastanesine nakil sağlamaya çalışılıyor.” Diyerek  MHP Tekirdağ Milletvekili  Bülent Belen’den bu konuda yardım istemiş.
Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, konu ile ilgili yerinde inceleme yaptıktan sonra sorunun en kısa zamanda halledilmesi için elinden geleni yapacağını belirterek konuyu TBMM gündemine getireceğini belirtmiş.
 Bu görüşme üzerine Milletvekili Bülent Belen konuyu 15 Ocak 2014 tarihinde Demirköy'ün sağlık sorunlarını ve yarım kalan hastane meselesini   TBMM’ne getirerek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na  hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetmiş;  ''Sayın Başkan hafta sonu görevli olarak gittiğim Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde hastane yok, sağlık merkezinde uzman doktor yok, röntgen cihazları var film çekecek teknik eleman yok. Haftada bir gün, cuma günleri diş doktoru geliyor. Saat 11.00 dan 14.00 a kadar hizmet veriyor. Fakat diş çekeceği alet yok, dolgu yapacağı alet yok. Dolayısıyla hafta da bir gün, birkaç saatliğine Demirköy’e gelen diş doktoru Demirköy’e adeta turistik gezi için gelmiş oluyor. İlçeye bağlı sahil beldesi olan İğneada da ne sağlık evi, ne sağlık ocağı ne hastane hiçbir şey yok. En yakın sağlık merkezi Pınarhisar İlçesi, İğneada’ya 75 km mesafede, Kırklareli'ne 100 km mesafede. Buradaki vatandaşlarımız Türk vatandaşı değil mi? Bu ülkeye vergi vermiyorlar mı? Anayasanın 56. maddesine göre devlet vatandaşlarına sağlık hizmetini eşit olarak sunmak zorunda. Buradan Edirne Milletvekili olan Sağlık Bakanımıza çağrıda bulunuyor,  mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetinin derhal giderilmesini istiyorum.'' Demiş.
Yani Demirköy’ün sağlıkta yaşadığı sorunların takipçisi MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen olmuş. Üstelik  Kırklareli’nin CHP’li iki Milletvekili, birde Ak Parti’li iktidar Milletvekili varken…
Konu üzerine Demirköylüler, Kırklareli’nin üç Milletvekili ne iş yapar?  Demirköy İlçesinin sorunlarının takipçisi Tekirdağ Milletvekili mi olmalı? Diye soruyorlar ve Devlette devamlılık esastır. Devletin parası ile temeli atılan hastane inşaatına bu güne kadar çivi çakılmaması kabul edilebilecek bir durum değil. İlçemizde yaşayan insanların, hizmet noktasında insan hayatına tekabül eden bir hizmette çaresiz bırakılması, sağlık ocağımızda bile yeterli hizmet verilmemesinin çözüm yeri 30 Mart’ta önümüze konacak olan sandıklardır. Kırklareli Milletvekillerimiz uyuyor mu?  Diyerek, Üç Kırklareli Milletvekiline sert bir mesaj gönderdiler.







Hiç yorum yok: