25 Ocak 2014 Cumartesi

Demirköy İlçesinin sorunları TBMM Kürsüsünde konuşuldu.



·         Kırklareli’nin Ak Parti ve CHP’li Milletvekilleri dururken, Tekirdağ MHP  Milletvekili Bülent Belen Demirköy’ün sağlık sorunlarını Meclise taşıyarak, Sağlık Bakanına anlattı. 

Tekirdağ MHP Milletvekili Bülent Belen
Gülcan Kutlu-MHP Demirköy İlçe Başkanı Erol Akıncı Demirköy'ün sağlık sorunlarını MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'in Demirköy ziyareti sırasında Bülent Belen'e aktardı.
Milliyetçi Hareket Partisi Demirköy İlçe Başkanı Erol Akıncı Konuyla ilgili gazetemize şu açıklamalarda bulundu;  '' Bilindiği gibi ilçemiz yıllardır sağlık hizmetlerindeki eksikliklerin getirdiği sorunlarla boğuşuyor. Temelleri  15 yıl önce, MHP-DSP Hükümeti zamanında, MHP’li Sağlık Balkanı Dr. Osman Durmuş tarafından atılan hastanemiz bu günkü iktidar tarafından bir çivi çakılmadan çürümeye terk edildi. Gerek Demirköy İlçemizde gerekse İğneada beldesinde sağlık personeli yetersiz olduğunu, İlçemizdeki sağlık hizmetlerinin Sağlık
Demirköy MHP İlçe Başkanı
Erol Akıncı
ocağı tarafından zor şartlar altında yürütüldüğünü, yeterli müdahale yapılamadığı için en yakın Devlet hastanesine nakillerinin sağlanmaya çalışıldığını, MHP Tekirdağ Milletvekili Sayın Bülent Belen’in İlçemizi ziyareti sırasında kendisine aktardım. Vekilimiz bizi dikkatle dinledikten ve
konu ile ilgili yerinde inceleme yaptıktan sonra sorunun en kısa zamanda halledilmesi için elinden geleni yapacağını belirterek konuyu TBMM gündemine getireceğini belirtti.
Derdimize duyarlılık gösteren Vekilimiz Sayın Bülent Belen konuyu 15 ocak 2014 tarihinde Demirköy'ün sağlı sorunlarını Sağlık Bakanımıza  TBMM kürsüsünden anlattı ''
Tekirdağ MHP Millet Vekili Sayın Bülent Belen TBMM de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na  itaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti;  ''Sayın Başkan hafta sonu görevli olarak gittiğim Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde hastane yok, sağlık merkezinde uzman doktor yok, röntgen cihazları var film çekecek teknik eleman yok. Haftada bir gün, cuma günleri diş doktoru geliyor.
15 yıl önce temeli MHP'li Bakan Dr.Osman Durmuş tarafından
atılan, su basmanları çıktıktan sonra Ak Parti iktidarına
kalan Demirköy hastane inşaatına 2001 yılından bu yana
bir çivi çakılmadı. İnşaat çürümeye, yok olmaya terk edildi! 
Saat 11.00 dan 14.00 a kadar hizmet veriyor. Fakat diş çekeceği alet yok, dolgu yapacağı alet yok. Dolayısıyla hafta da bir gün, birkaç saatliğine Demirköy’e gelen diş doktoru Demirköy’e adeta turistik gezi için gelmiş oluyor. İlçeye bağlı sahil beldesi olan İğneada da ne sağlık evi, ne sağlık ocağı ne hastane hiçbir şey yok. En yakın sağlık merkezi Pınarhisar İlçesi, İğneadaya 75 km mesafede, Kırklareli'ne 100 km mesafede. Buradaki vatandaşlarımız Türk vatandaşı değil mi? Bu ülkeye vergi vermiyorlar mı? Anayasanın 56. maddesine göre devlet vatandaşlarına sağlık hizmetini eşit olarak sunmak zorunda. Buradan Edirne Milletvekili olan Sağlık Bakanımıza çağrıda bulunuyor,  mağdur vatandaşlarımızın maduriyetinin derhal giderilmesini istiyorum.'' dedi. 




Hiç yorum yok: