6 Ocak 2014 Pazartesi

Ömür Defteri’nden bir yaprak daha gitti!

Kırklareli Günlüğü
Faruk Ceylan

farukceylan39@gmail.com


Ömür Defteri’nden bir yaprak daha gitti!


Bu kaçıncı yılbaşı? Ömür defterinden bir yaprak daha gitti. Evet, yeni bir yıla daha girdik. Yeni bir yıla girdik diye dünya daha iyi bir yer olmayacağı gibi biz de daha iyi bir insan olmayacağız. Yeni yılın elinde sihirli değnek yok. Yeni yıl sabahı bir önceki güne göre ne biz de ne de çevremiz de bir şeyi değiştirmeyecek. 
Şimdiye kadar yapmayı beceremediğimiz şeyleri birdenbire becermeye başlamayacağız, birileri bize daha iyi davranmayacak, beklediğimiz o büyük değişim olmayacak! Sen aynı sen, dünya aynı dünya olacak. Ne oldu? Çok mu umutluyduk takvimde bir sayfa daha dönünce hayatımızın akışının bir anda değişeceğinden? Biz bir şey yapmaz; yapmak için sürekli bir sonraki miladı beklersek, takvim yaprağı ne yapabilir ki?
Sonuçta takvimden koparılan o yaprakla birlikte bir koca seneyi daha arkanda bırakıyorsun… Az daha büyüdün, ya da yaşlandın. Muhtemelen birazcık da akıllandın. Hiçbiri olmadı diyelim bir önceki seneye göre daha tecrübelisin… Düşünsene 365 gün daha yaşadın o günden beri… Bir sonraki güne ve ne yapacağına odaklanacağına önce bir geçirdiğin son 365 güne dön, bir bak bakalım ne yapmışsın; başına neler gelmiş; hangileri seni üzmüş, hangileri mutlu etmiş…
Önümüzdeki günler için yapacağımız en iyi şey bizi mutlu eden şeyleri yapmaya çalışmak… Bunu yaparken Kendimizi ve insanları sevmeyi öğrenmek. Yaradılanı Yaradan’dan  ötürü sevmek. 
Unutmamalı ki, takvimler de milatlarda hepsi bir kurgunun ürünü… 2013’de bir sayı ama hayat gerçek, ölümde!   Öyleyse gerçeği, örfüne adetine ve dinine milliyetine uygun şekilde yaşamak gerek…
Şair ne demiş?
Ve işte ekonomin nasıl gelmiş bu hale,
Bir yanda tefeciler, bir yanda Tahtakale,
Pembe gözlükler ile bakamam istikbale.
SÖZ SENETMİŞ ESKİDEN, ŞİMDİ SENET HİKÂYE,
DOLANDIRMA, ALDATMA OLMUŞ TİCARİ GAYE.
İşyerinde yabancı kelimeye itibar,
Kafeterya, bonmarşe, butik, şarküteri, bar,
Beyoğlu’nda Türkçe yok, diğer bütün diller var.
Örf, anane, gelenek, yerle bir ahalide,.
BU GİDİŞ HAYRA DEĞİL, KALBİNE TAZE KAN BUL,
KARANLIĞA YÜZ ÇEVİR, GÜNEŞE DÖN İSTANBUL.
Ne yazık ki; satılır olmuş insan maddeye,
Koyun kasapta satılık, kadın düşmüş caddeye,
Nasıl gelmez İstanbul hırstan çatlar raddeye.
HER HALİ EDASIYLA, İSTANBUL UM BİR HOŞTUR,
KADİR DE TAM MÜSLÜMAN, NOEL DE TAM SARHOŞTUR.
Yeni bir takvim yılına başladığımız şu günlerde, geçmişten ders almaya, her şeyin iyi olması için bir sonra ki yılbaşını beklememeye, başkası değil, kendimiz olmaya, yaşadığımıza inanmak yerine, inandığımızı yaşamaya çok ihtiyacımız olduğunu umuyor, Yeni yılın hayatımızda eskimeyecek kadar güzel bir yıl olmasını, Müslüman’a birlik, Türk’e önderlik getirmesini temenni ediyorum. 




Hiç yorum yok: