9 Ağustos 2017 Çarşamba

Özgür Kaya; “CHP Kendi Delegesini kendi seçmeye muktedirdir.”

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gtmail.com

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya Delege seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada delege seçimlerine karışmayacağını, bu konuda bir çalışma yapmayacağını basın aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Başkan Özgür Kaya, CHP’nin kimsenin yönlendirmesi olmadan kendi delegesini seçmeye muktedir olduğunu belirterek, Ülkede Demokrasinin gerçek anlamda yaşandığı tek partinin CHP olduğunu  bunun için  liste yapmayacağını söyledi.  Başkan bu açıklamaları ile Lüleburgaz CHP üyelerinin taktirini kazandı ve bir anlamda  koltuk sevdasına düşmediğini, dolayısı ile koltuk kaygısı da yaşamadığını ortaya koydu.
Başkanlığı süresince siyasi hırs yapmadan, partisi için deyim yerindeyse kelle koltukta mücadele eden Özgür Kaya’da durum böyleyken, bazı kişilerin siyasi hırslarına yenik düşerek delege listelerine müdahale ettikleri ve partililerin iradesine ipotek koymak istedikleri konuşuluyor.
Özgür Kaya’ya karşı Milletvekili Turabi Kayan’ın bir adaya destek verdiği, Belediye Başkanı Emin Halebak’ın da başka bir adaya destek verdiği Lüleburgaz’da en çok konuşulanlar arasında yer alıyor.
Özgür Kaya’nın Lüleburgaz CHP İlçe Başkanı  olduğu seçimde  Turabi Kayan, Özgür Kaya’ya karşı bir adayı desteklemiş ve bu aday yanılmıyorsam en az oyu almıştı. Buradan çıkan sonuç,  CHP seçmeni onun ya da bunun desteklediği adaya oy vermiyor, iradesine ipotek konulmasını  da sevmiyor.  Aksi olsaydı  geçen seçimde Özgür Kaya değil Turabi Kayan’ın desteklediği aday İlçe Başkanlığı koltuğuna otururdu.
CHP Seçmeninin   eğitimli ve kültürlü insanlardan  oluşması  maalesef desteklemeleri  yada yönlendirmeleri  başarısız kılıyor.  Kısacası Lüleburgaz CHP’de  adamın adamı olma işi tutmuyor…
Lüleburgaz için en doğrusu irade  ipoteklerini kaldırıp CHP’nin kendi delegesini  ve Başkanını kendisinin seçmesidir, bu zaten hep böyle olmuştur  ve bence yine böyle olacaktır.
Unutulmamalıdır ki çağ bilgi çağıdır. Yönlendirmeler, kulaktan kulağa nakiller 50 yıl öncede kalmıştır. Adil, şeffaf  ve feraset sahibi  olan kazanır.


  

Hiç yorum yok: