15 Ağustos 2017 Salı

CHP VE AK PARTİ’DE KOLTUK SAVAŞLARI!

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Kırklareli’nde CHP ve Ak Parti  seçim sürecine girdi. Lüleburgaz CHP İlçe teşkilatında delege listeleri yapılırken, birilerinin  kendilerine siyasi rant  sağlayacak isimleri  Başkanlık koltuğuna oturtmak için delege listelerine müdahale ettikleri, kendi menfaatleri doğrultusunda kullanacakları isimlere açıktan destek verdikleri iddia edilerek; Alaaddin Güncer’in Belediye Başkanı Emin Halebak, Meclis Üyesi Şeref Dinçer’in  ise Vekil Türabi Kayan tarafından  desteklendiği kamuoyunda yüksek sesle konuşulmaya başladı.
Fısıltı gazetesi bu yönde yayın yaparken Lüleburgaz CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya, delege listelerine müdahalenin CHP üyesinin iradesini hiçe saymak olduğunu belirterek, üyenin kendi delegesini, delegenin de kendi adayını seçebilme özgürlüğüne sahip olduğunu, bu yüzden CHP’li seçmene asla müdahale etmeyeceğini söyledi.  Başkan Özgür Kaya sevdanın koltuk  ve menfaat sevdası değil, memleket sevdası olmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Ak Parti’de Lüleburgaz  İlçe Başkanı Tanzer Koç, Kofçaz, Pehlivanköy ve Demirköy İlçe Başkanlıkları için temayül yoklaması yapıldığını ve  üç dönem kuralı nedeniyle Kofçaz, Pehlivanköy ve Demirköy ilçelerinde yeni başkanlarla kongre yapılacağını açıkladı.

Başkan Koç, Lüleburgaz ve Merkez İlçe Kongrelerinin ise bayram tatilinin uzaması sebebiyle bayram sonrasına ertelendiğini, Lüleburgaz ve Merkez İlçe Kongrelerinin daha sonra açıklanacak bir tarihte gerçekleştirileceğini söyledi.

İlçe Başkanı Tanzer Koç’un açıklamaları doğrultusunda Ak Parti İlçe Kongreleri takvimi şöyle; Babaeski İlçe Kongresi: 20 Ağustos Pazar günü,Kofçaz İlçe Kongresi: 21 Ağustos Pazartesi günü ve
Demirköy İlçe Kongresi: 25 Ağustos  Cuma günü gerçekleştirilecek. 

MERAL AKŞENER RÜZGARI SERT ESİYOR!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı MHP Genel Başkanlığına aday olduğu için  Bahçeli tarafından MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’den sonra, Akşener’e  destek veren seçilmiş İl Başkanları, İlçe Başkanları, Belde Başkanları hatta parti üyeleri de  ihanet içinde oldukları  ilan edilerek MHP’den ihraç edilmiş, ihraçların ardından partililerin  neredeyse yüzde doksanına yakını Meral Akşener’in yanında yer almıştı. Akşener tüm uğraşlarına rağmen izlediği Demokratik yolla  MHP’de kongre yaptırmayı başaramamış, yeni bir parti kurma kararı almıştı. Yeni kurulacak partinin Kasım ayına kalmayacağı, Ekim ayı sonunda kurulacağı Akşener tarafından açıklandı.  Ekim sonu denilince ben bu partinin  Cumhuriyetimizin kuruluş günü olan 29 Ekim olacağını tahmin ediyorum. .  
 Meral Akşener’in kısa sürede dalga dalga yurt çapına yayılan rüzgarı beklenenin aksine fırtınaya dönüşerek çok sert bir şekilde esmeye başladı. Daha parti kurulmadan ciddi  araştırma şirketlerinin  23 İl’de yaptığı anketlerde, bu gün seçim olsa Meral Akşener’in kuracağı partiye oy verirmisiniz?  Şeklinde ki soruya  cevabın yüzde kırk altı olduğu  açıklandı.
Meral Akşener, sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı açıklamda; “ Ümit Özdağ, Engin Alan, Yusuf Halaçoğlu, Koray Aydın, Osman Pamukoğlu, Abdüllatif Şener, Erdal Sarızeybek, Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce, Mansur Yavaş gibi isimler ve beş Büyükşehir,  yirmi bir  şehir, iki yüz kırk altı  İlçe belediyesi ve  otuza  yakın mevcut milletvekilinin katılımıyla  Türkiye'nin Yeni Yüzü Yeni Partisi ile Ekim ayı içerisinde Gümbür Gümbür Geliyoruz.” dedi.

Parti kurulur, yapılan bu açıklamalar gerçekleşirse, Meral Akşener seçimlere iki yıl kala  gurup kurarak meclise otuz milletvekili ile girecek. Bu sayının otuzda kalmayacağını sayının ellileri bulacağını iddia edenlerde var.  Bakalım, bekleyip göreceğiz. Her ne sonuç olursa olsun Vatana Milet’e hayırlı olsun.  

Hiç yorum yok: