19 Ağustos 2017 Cumartesi

Lüleburgazspor Kulüp Başkanı Şenol Turan’ı yalnız bırakmayın!

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Lüleburgazspor’un  Spor Toto BAL Ligi 12.gruptaki rakipleri belli oldu.
Edirnespor, Uzunköprüspor, Çorluspor, Çerkezköyspor, Yalova Kadıköyspor, Yalova Altınova Belediyesi, Çanakkale Bigaspor, Çanakkale Çanspor ve daha sonra belirlenecek 4 İstanbul takımı Lüleburgazspor’un gurubunda yer alacak.
Kırklareli temsilcisi Lüleburgazspor’un  da yer alacağı Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde 2017-2018 sezonu 23-24 Eylül 2017 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.
5 Trakya takımı; Lüleburgazspor,Edirnespor, Uzunköprüspor, Çorluspor ve  Çerkezköyspor’un aynı gurupta olması zirve mücadelesinin Trakya takımları arasında geçeceğini gösteriyor.  Keşke Trakya takımları farklı guruplarda olsaydı diyorum ama belirlenen takımlar maalesef Trakyalıları bir birine rakip yaptı.
Bir zamanlar  bu takımlarla birlikte Kırklarelispor, Babaeskispor ve Tekirdağspor’da dahil olmak üzere hepsi profesyonel ligde mücadele ediyorlardı. Bu gün ise Trakya, profesyonel ligde  sadece Kırklarelispor ve Tekirdağspor ile temsil ediliyor.
Kırklarelispor 2.profesyonel ligde, Tekirdağspor ise 3. Profesyonel ligde Trakya’yı temsil ediyorlar.
Tüm Trakya takımlarına yeni sezonda başarılar diliyorum. İnşaallah gelecekte hepsini profesyonel liglerde görürüz.
Lüleburgaz’ın da yer aldığı BAL ligi yeni sezonunda  Lüleburgazspor ve Edirnespor’un  zirve mücadelesi yapacağı spor severler tarafından iddia edilse de ligin ateşten gömlek olduğu ve herkesin işinin çok zor olduğu aşikar. Bunun en büyük sebebi ise maddi kaynak sıkıntısı...
Çok iyi bir alt yapıya sahip Kırklareli temsilcisi Lüleburgazspor’un başarılı olabilmesi için manevi desteğin yanında maddi destek şart. Kamu ve Özel sektör yöneticilerinden, iş adamına, esnafına, siyasi kurumlara kadar tüm Lüleburgazlıların ve Lüleburgaz’da kazananların ellerini taşın altına sokmaları şart.
 Lüleburgazspor Kulüp Başkanı Şenol Turan ve ekibi  yeni sezonda Lüleburgazspor’a maddi imkan sağlamak için yoğun bir çaba içindeler. Başkan Şenol Turan, kapı kapı gezerek kombine bileti satışından destek elde etmeye çalışıyor. Kombine satışlarının kulüp giderlerine katkısı ne kadar olur? Bu tartışılır ama çok fazla olacağını sanmıyorum.  Lüleburgazspor’un başarısı için  maddi sorunun çözümü devamlı kaynakla sağlanacaktır. Bu kaynak; Trakya’nın en büyük   sanayi Kenti olan, sayısız sanayi  sektörüne sahip  Lüleburgaz’ın iş adamları tarafından  karşılanmalıdır. Kaynak elde etmek için  belirli kişilere yüklenmek yerine Lüleburgaz’da kazanan herkesin  desteğini  sağlamak gerekir. Hal böyle olunca kişi başına düşen miktar da sanayi kuruluşlarına külfet  getirmeyecek, bu miktar  çok cüzi rakamlara inecektir. Katılım sayı olarak fazla olacağı için  totalde elde edilecek rakam kulüp giderlerini rahatlıkla  karşılayacaktır.
Bu kaynağın hayata geçirilmesinde Lüleburgaz  Kaymakamı, Lüle3burgaz Belediye Başkanı, Kamu Kurum yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, STK’ları ve hatırı sayılır iş adamları mutlaka öncülük yapmalıdır.
Lüleburgaspor için, deyim  yerindeyse canını dişine takan Başkan Şenol Turan ve ekibi  yalnız bırakılmamalı, Lüleburgazspor  mutlaka geçmişine, geçmişte ki başarılarına geri dönmelidir.


Hiç yorum yok: