22 Ağustos 2017 Salı

Kutsal değerler hata kaldırmaz!

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan29@gmail.com

Kırklareli İmam Hatip Lisesi binasına yaptırılan, Türk bayrağı ile alakası olmayan obje  Kırlareli’nde infiale sebep oldu.
İmam Hatip lisesinin duvarına asılan, kırmızı zemin üzerine, beyaz  ince dış çizgilerle çizilmiş ay ve yıldızdan ibaret sözüm ona  Türk bayrağı resmi İlke Karaçam tarafından fotoğraflanarak sosyal paylaşım sitesinde yayınlanmıştı.
Türk bayrağımızda ki ay ve yıldız hepimizin bildiği gibi  kırmızı zemin üzerine beyaz renkten  oluştuğu halde, İmam Hatip Lisesi duvarına yaptırılan bayrak ince beyaz çizgilerle kırmızı zemine çizilmiş ve ayında bayrağımzda ki ayla hiçbir alakasının olmadığı adeta bir tencere kapağı  görünümü aldığı   İlke Karaçam’ın paylaştığı görüntüden anlaşılmıştı. Türk bayrağı ile dalga geçercesine yapılmış olan bu obje için, obje diyorum çünkü bu görüntüye Türk bayrağı demek mümkün değil. Kırklarelililer  ucube ifadesini kullanarak olay yaratan görüntüye sert tepkiler verdiler, yorumları ile   Türk bayrağı ile dalga geçenleri lanetlediler.

Meydana gelen bu  iğrenç görüntü, bir gün sonra İmam  Hatip lisesinin duvarından kaldırıldı.  Halkın tabiri ile ucube görüntü kaldırılmadan önce, Otuz dokuz  Kırklareli sayfası; “İmam hatip lisesindeki bayrak ile ilgili görüşmeler yapıldı. Bayrak, müteahhit firmanın hatasından kaynaklandığı için bugün sökülecek.” İfadesiyle okuyucularına duyuruda bulundu ve ucube bulunduğu yerden kaldırıldı.
Şahsen ben İmam Hatip Lisesi Müdürü  ve Milli Eğitim Müdürü ile henüz görüşmedim.  Sebebim  ise yapılacak  olan açıklamanın özrü kabahatinden büyük  cinsinden olma ihtimaline karşıdır. Allah, kitap, bayrak ve vatan konularında ki hassasiyetim sebebiyle sinirlerimi daha fazla bozmak istemedim.
Her daim severek ve taktir ederek takip ettiğim Otuz dokuz Kırklareli sayfasından edindiğim bilgiye göre, müteahhit firmanın hatası bu çirkin olaya sebebiyet vermiş. Müteahhit firma hata yapmış öyle mi? Pekala bu firma hayatında hiç Türk bayrağı görmemiş mi?  Firma görmemişse, İmam Hatip Lisesi Müdürü de mi görmemiş? İmam hatip lisesinin müdürü zat-ı muhterem yapılan işe bakma zahmetinde bulunmamış ve sırf bu yüzden görmemiş, ta ki yoldan geçen vatandaş fotoğraf çekip sosyal paylaşım sitesinde yayınladıktan sonra halkın tepki göstermesiyle mi sorumlu olduğu okulun duvarında yaptırdığı işi görebilmiş.
Şimdi anlaşılan bunda hiçbir art niyet yok. Öyle mi? Bende Kırklarelililerde bunun masum bir hata olduğuna inandık…  Duvara  yapılan dantel oyası olsa hata yapılmış denebilir ama  duvara yapılan Türk bayrağıdır Türk.  Ecdadımızın uğruna canını, kanını verdiği,  gerektiğinde bu günde her Türk’ün  tereddütsüz canını vermeye hazır olduğu bir değer söz  konusudur.  İşte Müdür efendi ne senin bu işi ciddiye almayıp  ihmal etme ve hatayı  yoldan geçen vatandaştan sonra görme lüksün var, ne de müteahhit efendinin  hata yapma lüksü…  
Gerçekten samimiyseniz ve  bu çirkinlik ihmalinizden  kaynaklandıysa   Kırklareli halkı  sizden  ve işi yapan müteahhitten  Yüce Türk Milleti adına   özür dilemenizi bekliyor.
Kırklareli halkı Müdür hakkında  Sayın Valimizden de görevi ihmalden soruşturma başlatmasını bekliyor. Aksi halde bu ihmaller artar diyorlar.  

TENCERE KAPAĞI GÖRÜNÜMLÜ AY İLE YILDIZDAN OLUŞAN  BAYRAĞA SOSYAL MEDYADA TEPKİ VEREN YÜZLERCE KİŞİDEN BİR KAÇ ALINTI. AĞIR HAKARET  İÇERENLERİ PAYLAŞMADIM.


- Bu sadece vizyonu ve misyonu olmayan sadece devletten maaş alıp aldığı evin arabanın derdinde olan öğretmenlikten bir haber okul yönetiminin eseridir. kiniyorum sizi sayın müdür ve de oğretmencik tüm okul yönetimi en derin saygilarimlaaaa

-Çok çirkin görünüyo şanlı bayrağımıza yapılan büyük bir saygısızlıktır
 · 
-Niye bunu imam hatiplere yapıyorlar anlam veremiyorum kasti yapılan cirkince işler bunlar

-Bu ne yaaa gerçekten dalgamı geçiyorsunuz açıkça ne yapmak istediğinizi bi deyin bilelim bizlerde.
 ·
- lanet olası arap seviciler

- Bu benim bayrağım değillllll.....olamazda....

-kırklarelinde olamaması gereken görüntüler

-Burada kasıt var bu yer istasyon cdsinde hergün binlerce kişi geçer valilik binası yani kırklareli buna müsaade etmez ben istanbul DA müsaade etmiyorum bir kırklareli li olarak.
-yazıklar olsun müdüre. Hiç mi türk bayrağı görmemiş.

-bu bayrağı çizen kesin türk görünümlü haindir.

-milli eğitim müdürü vali belediye başkanı  cumhurbaşkanı bunu görsün.

-yuhhh.

-bunu yapanlar hesabını verir.



Paylaşım yapanlar sosyal paylaşım sayfalarında isimleriyle mevcuttur. Bilginize.

Hiç yorum yok: