8 Ekim 2016 Cumartesi

Kırklareli Belediyesinden tarihin en büyük asfaltlama çalışması


40 bin ton sıcak asfaltla Kırklareli caddeleri pırıl pırıl olacak. Asfaltlama çalışmaları yayaları da, sürücüleri de sevindirdi.

Kırklareli Belediyesi'nin  başlattığı çalışmalar sonrasında  28 cadde ve sokak sıcak asfalt kaplanacak.
Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 40 bin ton sıcak asfalt 206 bin 779 metrekarelik  alana serilecek.  Sıcak asfalt çalışmalarını başlatan  Belediye   ekiplerinin mesai sonrasında da  çalışmalarına hız kesmeden devam edeceği açıklandı.
Çalışmalar kapsamında Çamlık Caddesi, Eski Kavaklı Caddesi, Yurt Caddesi, Yaren Caddesi, İnönü Bulvarı, Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi, Muzaffer Ender Caddesi, Balkan Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Mustafa Kemal Bulvarı, Nüshet Somay Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Bademlik Caddesi, Namazgah Caddesi, Eriklice Caddesi, Hasan Paşa, Or. Prof. Mazhar Osman, Bayındır 3, Ambarlar, Koşu Yolu, Okul Yolu, Buzhane, Soğukkuyu, Filibe, Eski Cezaevi, Yayla ve Ayazma sokakları 40 bin ton sıcak asfalt ile kaplanmış olacak.
Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Başkan Yardımcıları Adem Sevim, Fettah Aygün ve Mehmet Gider Kırklareli tarihinin  en büyük sıcak asfalt çalışmasını,  yerinde inceledi.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, çalışmaların Kırklareli'nde bozuk yol kalmayana kadar devam edeceğini söyledi. Hızlı bir şekilde sıcak asfalt serimi yaptıklarını ifade eden Başkan Kesimoğlu çalışmalar hakkında şunları kaydetti;

 "Bozuk ve deforme olan yolların sağlıklı ve uzun soluklu olarak halkımıza hizmet vermesi için çalışıyoruz. Kentimizin her noktasında kapsamlı bir çalışma başlattık. 40 Bin ton sıcak asfaltı 206 bin 779 metrekarelik yani 29 futbol sahası büyüklüğünde bir alana sereceğiz. Amacımız  yaya ve araç trafiğinde vatandaşlarımızın ulaşımını rahatlatmak, insanımızı yazın toz ve topraktan, kışın çamurdan kurtarmaktır. " dedi.
Yol çalışmalarının ardından kaldırım ve bordür taşlarını da yapacaklarını belirten Başkan Kesimoğlu sözlerine şöyle devam etti; "Yol çalışmalarımızın tamamlanmasının hemen ardından kaldırım ve bordür taşlarımızı da yenileyerek  Kırklarelisporumuzun renkleri olan yeşil beyaza boyayacağız. Çalışmalarımızı en hızlı şekilde tamamlayıp vatandaşlarımızın  hizmetine sunacağız.  Çalışmalarımızı neredeyse her sokağımızda ve her caddemizde yürütüyoruz. Çalışmalar sırasında  trafikte zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıları yaşamamak adına tedbirlerimizi aldık. Ancak, yine de bu tür sıkıntılar ile karşılaşan vatandaşlarımızın çalışmalar boyunca bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Gösterdikleri hoşgörüden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.“ dedi.
Kırklareli Belediyesinin yapmış olduğu sıcak asfaltlamada biten yerlerin hizmete açıldığını gören yayalarda, sürücülerde, bire bir görüşmelerimizde  memnuniyetlerini ifade ederek, Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’na teşekkür ettiklerini belirttiler. 

Hiç yorum yok: