29 Haziran 2015 Pazartesi

Kaynarca Turizm Beldesi olacak.

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Gazetemiz
Genel Yayın Yönetmeni Şerafettin Ural'a Kaynarca
Mağarası hakkında bilgiler verdi.

*Belediye Başkanı Serdar Türker; “ Hırıstiyan alemi için kutsal bir değer olan 2 bin 200  yıllık tarihi mağaranın yanı sıra, bin 200 yıllık kilise kalıntısı, tarihi papazın evi ve DARA kitabesi ile MÖ 515 yıllarına dayanan tarihe sahip  Kaynarcamızı Turizm Beldesi haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Faruk CEYLAN-Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinde bulunan  2 bin 200  yıllık tarihi mağara turizme açılıyor.
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, mağaranın çevresinde düzenleme ve ışıklandırma çalışmaları yaptıklarını belirterek, mağaranın turizme açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaat ettiklerini söyledi. Başkan Türker konu ile ilgili gazetemize şu açıklamalarda bulundu;  " 2 bin 200 yıllık bir tarihe sakip olan  Mağarayı Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistler ziyaret etmeye başladılar. Kaynarca mağarası  Hristiyanlığın ilk dönemlerinde kilise olarak kullanılmış. İçinde ki havuzlarda yeni doğan bebekler vaftiz edilmiş. Hiristiyanlar için kutsal bir mekan olan mağaraile ilgili  henüz geniş kapsamlı bir tanıtım gerçekleştirilmediği halde hafta sonları Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen çok sayıda  turist Kaynarca mağarasını ziyaret ediyor.
Mağara nın Turizme açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor.
Kaynarcamıozın tanıtımını yapıp, Mağarayı ziyaret için Kaynarca’ya  gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistin katkısıyla da daha çok turist ağırlamayı bekliyoruz.
 İran Hükümdarı DARA’nın  Sikitya Seferine giderken 700 yüz bin kişilik ordusuyla İstanbul Boğazını geçip  Kaynarca’ya gelmesi, Kaynarca membaları adını alan suyun başında konaklamasından sonra, Kaynarca’nın suyu DARA' nın çok hoşuna gitmiş ve suyun başına bir sütun diktirerek;  " DARA NASIL BU DÜNYANIN HAKİMİ VE HÜKÜMDARI İSE KAYNARCA SULARI DA SUYUN HÜKÜMDARIDIR " ibaresini yazdırmıştır. Bu kitabe mübadele sırasında Kaynarca’dan alınarak yurt dışına kaçırılmıştır. Kitabe hakkında  İran İslam Cumhuriyeti Konsolosu ile konuyu görüştük. Kaynarca’ya ait olan kitabenin bulunması için çalışmalara başaldılar. Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptığımız müracaata da resmi cevap geldi. Bakanlığımız  kitabenin Kaynarca’ya geri dönmesi için  çalşmalara başladı. Hırıstiyan alemi için kutsal bir değer olan 2 bin 200 yıllık tarihi mağaranın yanı sıra, bin 200 yıllık kilise kalıntısı, papazın evi ve DARA kitabesi ile MÖ 515 yıllarına dayanan tarihe sahip  Kaynarcamızı Turizm Beldesi haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “ dedi. 




Hiç yorum yok: