23 Haziran 2015 Salı

ADIM TÜRK SOY ADIM MUSTAFA KEMAL



Alper CEYLAN

ceylanalper@hotmail.com

Yazmak isterdim; Tek bir cümle! "Kandırıyorlar ve bunu çok salakça yapıyorlar duymaman niye?" Korkaksan tıka kulaklarını....
Bizim gibileri yazıyor tarih ama okutmuyorlar. Savaşma boşuna, farkın kalmaz sövdüğünden. Değer mi diye sorarlar bir gün yokolup gitmek var işin ucunda. Kabuklarınından sıyrıl, aç perdeleri! ya da yık duvarlarını fark etmez. Belki görürsen! başka pencereden bakıp; hep gördüğün şeyi anlayabilirsen. Sus! paylaşmaya çalışma yorulursun. İçinden gelmeli insanın, öyle kavrayamaz bir seferde. Anlamaz çoğu, bir kulp takarlar elbet, yaftalasınlar boşver.
Kurtuluşun, dostlarla birlikte kurulan bir kaç hayal meşk sofrasında, tadımlık belki, yaşama tutunmalık. O zaman umut var, bir içimlik. Ama kendin için zannetme, bugün değil yarın için sadece. Kurduğun hayaller öyle büyük ki, sadece zaman gerçekleştirebilir onları senden sonrakiler için...
Oysa hepimiz inanmıştık. Bir olursak, biz olursak başarırız sanmıştık. İstediğimiz hak ettiğimizden fazla değildi zaten. Biz sadece insanca yaşamaya çalışmıştık.
Bana ne yapacağımı söyleyemezsin ne yapmayacağımı da. Beni toplumun kenarına itip yaftalayamazsın hayasızca.
Biz Türkiyeyiz, adımız Türk soy adımız Mustafa Kemal. Ne zorluklara şahit oldu soyumuz bu kadarı bize helal. Çünkü bizim ideallerimiz var paraya tapan boş kafalılarla karıştırma sakın. Dün geçti bugün sürüyor, yarınlarda hesaplaşacağız ve bu çok yakın.
Gözlerimin yaşardığı günleri hatırlatacağım sana ve hiçbir zaman unutturmayacağım ettiğini çocuklarıma.
 Bilgisizlikten beselenen o aç ve çarpık söylemlerinizi  tarih kitaplarına yazdıracağım. Bugün kimse anlamasada, ihanetini yarının insanlarına anlatacağım.


Hiç yorum yok: