20 Mayıs 2016 Cuma

Prof.Dr. Türkan Saylan Kabri Başında Anıldı



ÇYDD Kurucusu ve ilk Genel Başkanı Türkan Saylan’ı anma törenlerine Kırklareli ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç  ve Yönetim Kurulu üyeleride katıldı.

Faruk CEYLAN
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç ve Yönetim Kurulu üyeleri ÇYDD’nin ilk Genel Başkanı ve kurucusu Prof.Dr. Türkan Saylan’ı kabri başında ziyaret ettiler.
ÇYDD. Kırklareli Şube Başkanlığının  Kabir ziyaretinden sonra Başkan Birsen Meriç ve Yönetim Kurulu üyeleri 6. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri törenine katıldılar.
ÇYDD. Kırklareli  Şube Başkanı Birsen Meriç ziyaret dönüşü ayağının tozu ile ilk açıklamayı gazetemize yaptı. Başkan Meriç; Türkan Saylan’ın  "Her eğitimli kadının bu Cumhuriyete bir borcu vardır"  sözünü hatırlatarak açıklamalarında şunlara yer verdi;
“ Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucularından ve ilk genel Başkanımız Prof.Dr.Türkan Saylan Hocamızı kaybedişimizin 7. yılında ,Zincirlikuyu 'da mezarı başında özlemle andık.
 18 Mayıs 2009 yılında yitirdiğimiz Prof.Dr.Türkan Saylan için ilk tören saat 12.00’de kabri  başında yapıldı. ÇYDD gönüllülerinin ve öğrencilerinin yoğunlukta olduğu kalabalık bir halk topluluğu Türkan Annelerine  şükran ve minnetlerini  sunmak için kabristana akın ettiler.
Anma töreni ÇYDD Genel  Başkanı .Prof.Dr.Aysel Çelikel'in konuşmasıyla başladı, Genel  Başkan yardımcıları Gülsün Kaya , Nihal Kızıl ,yol arkadaşları ve öğrencilerinin konuşmalarıyla son buldu.
Kardelenlerinden ve sevenlerinden, Türkan Saylan’ın kabrine kucak kucak Papatyalar ve güller yağdı.   Aysel Çelikel'in,Gülsün Kaya'nın ve Nihal Kızıl'ın ,bizim gibi şehir  dışarıdan gelen konuklarla bizzat ilgilenmeleri,sıcacık tavırları hepimizi çok memnun etti.
Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yöneticileri, ÇYDD Kırklareli Şubesindeki olumlu gelişmelerden,çalışmalarımızdan , derneğimizi görünür fark edilir hale getirmemizden ve daha çok çocuğumuzun   elinden tutmamızdan oldukça memnun olduklarını söylediler ve teşekkür ettiler...
Kabir ziyaretinden sonra  6.Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri töreni ve anma etkinliği ,Levent İş Sanat Merkezinde Ali İhsan Varol'un harika sunumuyla yapıldı.Yol arkadaşlarının Türkan Saylan ile ilgili anıları hepimize  duygusal anlar yaşattı.  
Tayfun Taliboğlu'nun muhteşem Türkan Saylan belgeseli,  onsuz ne kadar eksik olduğumuzu  hissettirdi hepimize. Türkan Saylan  ödül töreni  sanatçı Gülsin Onay'ın harika piyona resitaliyle son buldu..
Bu organizasyonun gerçekleşmesinde ,ulaşımımızı sağlayan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’na  Yönetim Kurulum adına sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi.



Hiç yorum yok: