20 Mayıs 2016 Cuma

Cezaevine Kütüphane

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Günlüğü

Cezaevine Kütüphane

Kırklareli  Cumhuriyet  Başsavcılığı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda hükümlü ve tutuklular için oluşturulan kütüphanenin açılışını .gerçekleştirdi.
Düzenlediği Sosyal ve Kültürel etkinliklerle  mahkumlarında, halkında sürekli  taktirini kazanan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz,  cezaevinde kütüphane açılması için bir sendika ile yapılan protokol sonucunda  toplanan kitaplarla cezaevine kütüphaneyi kazandırdı.  Kütüphane  hükümlü ve tutuklular  tarafından sevindirici bulundu.
Cezaevinde açılan kütüphaneye şahsen bende çok sevindim.  Çünkü okumak, okuyarak öğrenmek,  cehaletle mücadele etmenin en etkili yolu.  Okuyarak ufku genişleyen  insanın  hayata daha pozitif baktığı okumayanla mukayese edildiğinde açıkça ortaya çıkmaktadır.
Bir şekilde cezaevine düşenlerin  büyük  çoğunluğu cehalet sebebiyle cezaevine düşmekte, cezaevine girdikten sonra yüksek yüzdesi de eyleminden   pişman olmaktadır. Bu yüzden cehalete kurban gitmemenin  yolu okumaktan, bilgi birikimini arttırmaktan dolayısı ile cehaletle savaştan geçmektedir.
Düzenlenen konser, eğlence günleri, tiyatro, bilgilendirme toplantıları ile  Hükümlü ve tutuklulara en iyi, en verimli ve  en sağlıklı  şekilde nelerin yapılabileceğini amaç edinen Başsavcı İlyas Yavuz,  Okuyan bir toplum oluşturmanın   Devletin önemsediği projelerinin başında geldiğini, kendilerinin de Devletin görevlileri olarak bu hedef için çaba sarf etmek zorunda olduklarını belirtti.   
Okuyan bir toplum oluşturmayı cezaevlerinden başlatmak için yola çıktıklarını  ve cezaevine kütüphane açmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen ve   bir faydalı hizmeti  daha hayata geçiren Başsavcı İlyas Yavuz’u gönülden kutluyor, yenileri için kendisine kolay gelsin diyorum.  




Hiç yorum yok: