23 Mayıs 2016 Pazartesi

CHP TUZAĞA DÜŞMEDİ

Doğrucu Davut

CHP TUZAĞA DÜŞMEDİ
TBMM’de 20 Mayıs Cuma günü kapalı oyla yapılan anayasanın geçici maddede değişikliği 376 oy aldı. Alınan oy 367’yi geçtiği için referanduma gidilmeden değişiklik yasası kabul edilmiş oldu. Haklarında çeşitli suçlardan dolayı dosyası olup fezlekeleri TBMM’ye gönderilen milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalktığı için yargılanmalarının önündeki dokunulmazlık engeli böylece aşılmış oldu. Haydi hayırlısı.
   Bu noktaya gelme süreci tamamen ülkemizdeki terör olaylarıdır. PKK terör örgütünü kınamayan, terörü lanetlemeyerek onlara destek olan HDP’li millet vekillerinin devletten maaş almaları, millet vekilliği dokunulmazlıklarından istifade etmeleri, milletimiz tarafından uygun görülmüyordu. Bu kabul oyları halkımızı memnun etmiştir.
   AKP kurmayları ile CHP kurmayları oylama ve katılım için satranç oynadılar. Kanaatime göre satrancı CHP kazandı.Fezlekesi olup yargılanacakların arasında sadece HDP’li millet vekilleri değil, Kılıçdaroğlu dahil milletvekilleri de vardı. AKP bu durumu bildiği için MHP oylarını yanlarına alarak kabul oylarının 367’nin altında, 330’un üzerinde olacağını hesaplamıştır, ancak çıkan netice 376 olunca referandum hesapları suya düştü.
   Referandum olsa idi halkımızın milliyetçilik duyguları ile yaratılan rüzgardan Sayın Cumhurbaşkanımızın istediği başkanlık düzenlemeleri de halk oyuna sunulup kabul edilecekti. İşte burada CHP’li bazı millet vekilleri lehte, AKP, MHP ile birlikte kabul oyu vermesi  AKP’nin referandum oyununu bozdu.
   Belki kafanız karıştı ama durum hem CHP hem de ülkemiz açısından olumlu olmuştur. PKK’yı destekleyenler varsa cezalarını çeksinler. Bizim vergilerimizle beslenen ayrılıkçı terör örgütüne yardım ve yataklık edenler hak ettikleri cezalarını alsınlar. Böylece halkımızın büyük bir çoğunluğunun öfkesi dinmiş oldu. İnşallah bu netice güneydoğudaki olayları arttırmaz.

   1 Kasım genel seçimleri öncesi PKK tarafından başlatılan terör olayları onunla mücadeleyi önplana çıkartmıştı. Terörle mücadele kararlılık istediği için millet, iktidara en yakın partiyi yani AKP’yi hiç düşünmeden iktidar yaptı. Kısacası şikayetçi olduğu AKP’yi iktidara taşıyan PKK ve onun uzantısı HDP’dir. Şimdi ayıklasınlar pirinicin taşını. Kendi düşen ağlamaz. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Hep beraber bekleyip göreceğiz. Bundan sonra AKP’nin sığınacağı mazeret ve liman kalmadığı için yapılacak uygulamalar ve alınacak sonuçlar milletimizi hislerinin tesiri altında kalmadan mantıkları ile karar vermeye ve buna göre oy kullanmaya sevk edecektir.

Hiç yorum yok: