20 Mayıs 2016 Cuma

Minsolmaz geldi, Gündoğdu ve Kayan ortada yok!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Günlüğü

Minsolmaz geldi, Gündoğdu ve Kayan ortada yok!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. Yıldönümünü  Kutladık. Törenler Festival Alanında; Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ,  55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir KOÇAK, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Kurum Amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. 
Geçmişte stadyumda yapılan kutlama törenlerinde tribünler hınca hınç dolar, tribün olmayan telli bölmelerde sahayı görecek bir boşluk dahi kalmazdı. Bu yüzden halk sabahın erken saatlerinde stadyuma akın ederdi.
19 Mayıs tören yürüyüşü askeri bando eşliğinde gerçekleştikten sonra,  kutlama etkinlikleri Lise öğrencilerinin stadyumda ki muhteşem gösterileri ile devam ederdi. Son yıllarda Milli Bayramların kutlamalarına getirilen kısıtlamalar, hatta bir çok yerde yapılamayan kutlamalar, 97. Yılında Kırklareli festival alanına sıkıştırılan etkinliklerle yapıldı.
Kutlama törenleri Festival alanına sıkıştırılsa da, geçmişin coşkusu ve büyük katılımlar olmasa da 19 Mayıs Kırklareli’de 97. defa kutlandı.
Kutlamaya Kırklareli Milletvekillerinden sadece Ak Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz katıldı. Ortalıkta CHP Milletvekillerini gören olmadı. Kırklareli halkı böyle büyük bir günde Milletvekili Türabi Kayan ile Vecdi Gündoğdu’nun tören alanında yer almamasını eleştirdi.
Bazı vatandaşlar; “Milletvekillerimizin işleri çok. Kolay mı? Adamlar  memleket yönetiyor, biz ise onların 19 Mayıs törenine katılmasını bekliyoruz. Selahattin Minsolmaz’ın işe yok, aylak ya o yüzden gelip törenlere katıldı herhalde. Cumhuriyet’in Cumhuriyetçi Milletvekilleri böyle büyük günde Kırklareli’ne gelemediler. Ne yapsınlar mesafede çok. Ankara nere, Kırklareli nere… ” diyerek sitemlerini dile getirdiler.
Milletvekili Vecdi Gündoğdu, sosyal paylaşım sitesinden  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı ve Kırklarelililere iyi hafta sonları dileklerinde bulundu. Türabi Kayan’da Büyükmandıra güreşlerine katılarak  yağlı güreş müsabakalarını izledi.

Bende Gündoğdu ve Kayan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutluyor, Ankara’ya ve Büyükmandıra’ya selamlarımı yolluyorum…

Hiç yorum yok: