20 Mayıs 2016 Cuma

MERAL AKŞENER

DOĞRUCU DAVUT

MERAL AKŞENER

   2016 yılını 2015 te Lüleburgaz belediyesi kadın yılı ilân etmişti. Yılın yarısına geldik, etkinliklerin çoğunda bulundum. Geçtiğimiz Pazar günü MHP başkan adaylarından Meral Akşener’i dinlerken aklıma kadın yılımız geldi.  Başkan yardımcımız Kevser Özkan’ın önsezileri mi var nedir. Bir kadın Türkiye’nin siyasi gündemini değiştirecek adımlar atıyor. Eylemlerde bulunuyor. MHP’nin açık hava kongresinde polis gölgesinde, otobüs üstünde delegelere ve halka bir uyarıda bulunuyor. Ver yesin, ört uyusun dönemi sona eriyor, kadınlarımız dirsek atmayı öğrendi. Şimdi bu dirsek atmayı yaygınlaştırmanız gerekli. Biz bugün kilit taşını yerinden oynattık. Bunun arkası gelecektir. Türk siyasi tarihinde büyük değişiklikler başlayacaktır dedi.
    Dünyada da 2016 kadın yılı olacağa  benziyor. ABD’de başkanlık seçimi Kasım ayında. En güçlü aday Hillary Clinton şimdiden kazanmış gibi. Bana göre ülkem ve dünyamız için kadın yöneticilerin iş başında olması iyi bir gelişme. Kadın üretendir, üretkendir. Kadın erkeğe göre daha çalışkan ve hümanisttir. Entrikalara uygun yapıda değildir. Bu bakımdan Lüleburgaz Belediyesi’nin2016 yılını kadın yılı seçmesi, bu gelişmelere göre cuk oturmuşa benziyor.
*          *          *
VER YESİN ÖRT UYUSUN
    Ver yesin ört uyusun ne demek? Uyuşukluk halinin kısaca anlatımıdır. Tepkisiz bir toplumun tarifidir. Her olayı takdiri ilahi deyip durumuna razı olmak demektir. Bu tarife göre Türk toplumu geçmişten günümüze böyle bir yapıyı sürdürmüş ve sürdürmeye devam etmektedir. Osmanlı döneminde mülk Padişah’ın o ne verirse ne yapılmasını uygun görürse itaat edilir. Ona kulluk edilirdi. Kararlara karşı durmak akıllarına bile gelmezdi. Kısacası millet ümmet idi. Cumhuriyet döneminde kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı, demokratik idareye geçiş, milletin kulluktan ümmetlikten vatandaşlığa geçiş sürecini başlattı. Yetersiz eğitim ve öğretim maalesef vatandaşlarımızın tamamına ulaşamadı. Ulaşılan bölgelerde, kesimlerde bu haklar kullanıldı, ulaşılamayan yerler hâlâ insanımız vatandaş olmanın verdiği haklardan habersiz kulluk yapmaya ümmet olmaya devam ediyor.

    Vatandaş olan kadınlarımız uyuyan bu kesimi uyandırmak için, uyandırma yöntemi olan dirsek atmayı kullanmalıdır. Bu sayede uyanan kesim artık uyuşukluktan kurtulacak yani ver yesin ört uyusun dönemi sona erecektir. Kısaca anlatmak istediğimi anladığınızı sanıyorum. Sonun başlangıcı olan Meral Akşener olayı küçümsenecek bir hareket değildir. Hayırlısı olsun.

Hiç yorum yok: