24 Mayıs 2016 Salı

Ahilik Haftası Dün Kutlanmaya Başladı


Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı A.Fuat Şeker, esnaf ve sanatkarlara Ahilik Kültürü Haftası törenlerine katılma çağrısında bulundu.
Faruk CEYLAN
Ahilik haftası  tüm yurtta dün kutlanmaya  başladı. Kırklareli’de  Ahilik haftası da dün yapılan  törenlerle  kutlanmaya başladı  ve  çeşitli etkinliklerle hafta boyunca kutlanmaya devam edecek.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı A.Fuat Şeker, esnaf ve sanatkarlara Ahilik Kültürü Haftası törenlerine katılma çağrısında bulunarak şunları söyledi;
"Ahilik kurumu tarih boyunca sahip çıktığı değerler doğrultusunda var olmuş ve aynı zamanda bu değerleri gelecek nesillere aktarma gayretini göstermiştir.  
Ahilik anlayışı;  ticaretin, sanatın ve mesleğin insan onuru, güzel ahlak ve dürüstlükle pekişmiş kültürümüzün  ürünüdür.
Ahilik en genel ifadeyle esnaf ve sanatkarlar arasında dayanışmayı, birlik ve beraberlik duygularıyla hareket etmesini sağlayan bir teşkilattır. Ahilik aynı zamanda sosyal, ekonomik ve kültürel düzenin sağlanması amacıyla kurulan bir teşkilattır. Bu nedenle esnaf ve sanatkarlarımız Ahilik Kültürünü yaşayarak ve yaşatarak sahip çıkmalıdır." dedi.


Hiç yorum yok: