26 Mayıs 2016 Perşembe

Kevser Özkan'dan Bomba açıklamalar

Başkan  Yardımcısı Kevser Özkan; “Asla AKP Taklitçiliği Yapmayacağız.”
Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı  Kevser Özkan, bedava  Cenaze defin konusuna son noktayı koydu. 

Sınır Kent Gazetesi ÖZEL HABER
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Faruk Ceylan, Lüleburgaz Belediye Başkan yardımcısı  Kevser Özkan’ı makamında ziyaret etti.  Ceylan’ın Lüleburgaz’da  neden bedava cenaze hizmeti verilmediği hakkında ki sorusuna, Başkan yardımcısı Özkan, asla AKP taklitçiliği yapmayacaklarını söyleyerek noktayı koydu. 
Başkan Yardımcısı Kevser Özkan konu ile  ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Bedava hizmet adı altında yapılan  işler tamamen AKP kültürünün  ürünüdür. Biat kültürü ile insanların karşılarında boyun eğmesi sağlanmaktadır.
Biat az gelişmiş toplumlara özgü bir halin tanımıdır. Bireyselliğin gelişmediği, lider  veya patronun  söyleyip vaaz ettiği her şeyin sorgulanıp tartışılmaksızın kabul edildiği topluluklara has bir oluşumdur biat.
Egemen olduğu yerlerde haklılık önem arz etmez. Eleştiri asla  bahis konusu değildir. otorite o an ne diyorsa  bi-la kayd-ı şart kabul edilir.  Biat kültürünün olduğu yerde adalet kavramına da yer yoktur, otorite vicdanın sesini ikame etmiştir.
AKP  halka ücretsiz hizmet veriyoruz adı altında biat kültürünü yerleştirerek biat edenlerin önlerinde eğilmesini sağlamaktadır. Arap ülkelerinin bir çoğunda yerli halk çalışmaz. İnşaatlarda, şantiyelerde çalışanların büyük bölümü   Yurt dışından gelen  mühendis ve işçilerdir. Yerli halk  ne yapar? Hükümet yetkililerine biat eder ve hiçbir emek sarf etmeden  hükümetin bedelsiz olarak  aç kalmayacak kadar verdiği  iaşe ile geçinmeye çalışır. Çalışmamaya, üretmemeye ve bedavadan hayat sürmeye dolayısı ile elde ettiği kazanımı kaybetmemek için biat ettiklerine sıkı sıkıya bağlanırlar.
AKP’li Belediyeler;  makarna, kömür ve cenaze  yardımı gibi yardımları bedelsiz olarak, hak edene de hak etmeyene de vererek  kendilerine tabi etme çalışmalarını sürdürmektedirler.   Bazı  CHP’li  Belediyelerde AKP’li belediyeleri taklit ederek büyük hataya düşmektedirler.
Sosyal Belediyecilikle, halka ayrımsız  ve bedelsiz bir şeyler vererek onları kendilerine tabi etmek çok ayrı şeylerdir.   Biz bu oyuna gelmiyor, Asla AKP’yi taklit etmiyoruz.  Lüleburgaz Belediyesi olarak  zaten yoksul halka yani hak edene sosyal belediyecilik anlamında yardım ediyor ve cenazelerini  de bedelsiz kaldırıyoruz. Bu hizmeti zengin yoksul ayırmadan yapan AKP’li Belediyelerle, onları taklit eden CHP’li Belediyeler gibi halkın bize biat etmesini doğru bulmuyoruz.
Zengin yoksul ayrımı yapmadan bedelsiz yardımda bulunmak insanlık onuruna aykırı   bir davranış biçimidir.
Lüleburgaz Belediyesi olarak  tarafımızdan verilen her hizmetin bedeli alınmakta olup, bu bedelde tamamen semboliktir.  Yoksul halk bundan muaftır.  Örneğin Gençlik parkına giriş ücreti sadece  25 kuruştur  ve bu bedel en yoksul insanın bile ödeyebileceği bir miktardır.  Halkımıza bedelsiz hizmet sunmayı insan onuruna uygun bulmadığımız için kimsenin kendisini borçlu hissetmemesi için AKP’yi taklit etmiyoruz. 25 kuruş  ödeyip hizmet alan vatandaş karşılığında sembolikte olsa ödediği o ücret sayesinde sizin önünüzde eğilip kendisini borçlu hissetmeyecek ve bedelini ödediği için  başı dik olacaktır. İşte bu sebeple  zengine bedelsiz cenaze hizmeti vermeyi de doğru bulmuyor, yoksul olana zaten bu hizmeti bedelsiz veriyoruz. Dolayısıyla AKP’nin biat kültürünü kabul ettirmek için bu tuzağa düşen ve dolmayı yutanlar bir çay kaşığında fırtınalar estirmektedir.
Bunu herkes çok iyi bilsin ki, biz asla AKP taklitçiliği yapmıyoruz, sosyal belediyecilik anlamında vatandaşımızın her anında yanında oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz.” dedi.




Hiç yorum yok: