16 Kasım 2011 Çarşamba


kırklareli günlügü

Faruk Ceylan

Ak Parti CHP’nin kalesini yıkabilecek mi?


CHP’li meclis üyelerinden 6 kişi Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın sorunlar karşısındaki vurdumduymazlığı ve kendileriyle görüşmekten kaçması nedeniyle, 2 aydır oturumlara girmeyerek protestoda bulunuyorlardı. Meclis üyeleri geçtiğimiz günlerde Basın açıklamasıyla tepkilerini kamuoyu ile de paylaştılar.
Protestocu Meclis üyeleri yaptığı açıklamada Başkan Çağlayan’ın halkın sorunlarıyla ilgilenmediğini iddia ettiler ve Başkan Çağlayan’ın saat 11.00’de makamına geldiğini, saat 17.00’de makamını terk ederek biriç partisine koştuğunu, kendisine kentin sorunlarını götürdüklerinde ise “Bakarız” dediği ama hiçbir şey yapmadığını belirterek, “Bizler kendimizi değil, kentimiz düşünüyoruz. Sayın Çağlayan Kırklareli halkını bu şehirde yaşamaktan nefret ettirdi.” demişlerdi.
Bu haber gazetemizde “Kırklareli Belediye Meclis üyeleri kazan kaldırdı” başlığı ile haber olarak yayınlanmıştı.
CHP’li meclis üyelerinin bu protestosu ve ardından yaptıkları basın açıklamasından sonra, Kırklareli Ak Parti Milletvekili Şenol Gürşan, Partilerinin bayramlaşma töreninde, “CHP’liler beni yolda durdurup, kurtarın bizi bunlardan diyorlar. Belediyelerinin başarısızlığını biliyor ve kurtulmak
için gün sayıyorlar. Ak Parti seçimlerde Belediye Başkanlığını CHP’sinden alacaktır. “ açıklamasında bulunmuştu.
Bu açıklamadan sonra, Genel seçimler öncesi tüm partilerin aday adaylarıyla yaptığım görüşmeler aklıma geldi. Şu anda Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan’la da aday adayı olduğu dönemde bir görüşme yapmıştım. Milletvekili Gürşan’ın görüşmemizde Ak Partinin seçimde ne kadar oy alacağı ile ilgili sorduğum soruya verdiği cevap oldukça netti. Gürşan,  “ Partimiz geçen seçimde 41 bin oy almıştı. Vatandaşımızla birebir görüşüyorum, Ak Parti tüm partilerden oy alacak. CHP’sinden de oy alacak. Tecrübelerime ve vatandaşla yaptığım birebir görüşmelere dayanarak söylüyorum 60 binin üzerinde oy alacağız” demişti. Bu görüşmeden sonra yapılan seçimlerde, Ak Parti Kırklareli’nde 63 bin oy almış ve Şenol Gürşan’ın tahmini neredeyse birebir isabet bulmuştu.
Milletvekili Şenol Gürşan, şimdi de Ak Partinin Belediye seçimlerinde CHP’sini yıkarak seçimi kazanacaklarını iddia etti. Gerekçe olarak da vatandaşı gösterdi.
CHP’nin kalesi konumundaki Kırklareli’nde Ak Parti CHP’sini yıkabilecek mi? Bunu zaman içinde göreceğiz ama yerel seçim döneminde mutlaka Sayın Gürşan’la görüşüp tahminini alacağım. Çünkü Gürşan Genel Seçim tahminin de yanılmadı. Bakalım Yerel seçim tahminde de yanılmayacak mı?
Tahminler tutar mı? Tutmaz mı? Bilinmez ama bilinen ve görülen gerçek Ak Parti Kırklareli’nde CHP’sini devirmekte kararlı. Yerel seçimler tarih olarak çok yakın olmamakla beraber, Ak Parti Kırklareli’nde şimdiden bunun hazırlıklarına başlamış.

      

Hiç yorum yok: