10 Kasım 2011 Perşembe

KCK, PKK içinde yaşayan yasadışı bir yapılanmadır.

kırklareli günlügü
KCK, PKK içinde yaşayan yasadışı bir yapılanmadır.
Faruk Ceylan
KCK; PKK’nın yasadışı Kürdistan işçi partisi cephe örgütüdür. Yani hem kısal da,hem de şehirlerde PKK içinde yaşayan yapılanmadır.
KCK'nın faaliyetlerini masum, legal, siyasal çalışmalar gibi gören sözüm ona bazı aydın geçinenler, bu faaliyetlerin ardında insan hakkı arayanlar gözlerini kulaklarını kapatarak konuşmasınlar. KCK operasyonları Kürt meselesinde barış umudunu yok ediyormuş. Bunlar  Meclis'te  devlete ve hükümete en ağır sözlerle saldırılabilmektedir, ama terör örgütüne bırakın laf söylemeyi küçük bir eleştiri bile getirememektedirler.
Neymiş efendim, tutuklamalar demokratik değilmiş, barışı baltalamakmış. Demokratik olan Türkiye Cumhuriyet’inin meclisinden, Türk Millet’ine, Hükümetine hakaret etmek, sövüp saymak, tehtidler savurmak mıdır?
Nasıl demokratik olunmalı? Barış nasıl sağlanmalı? Devletin temeline dinamit koyarak mı? Demokrasiden, insan hakkında bahseden insan öldürür mü?
Her türlü hainliği ve bölücülüğü yapanlar, devlet kendini ve insanını koruyunca kuyruğu koparılmış gibi ciyaklamaya başlıyorlar. Demokrasi, hukuk,özgürlük diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Aydın geçinen bazı geri zekalılar KCK operasyonları için bir yerlerini yırtıyorlar adeta…
Binlerce, on binlerce vatan evladını haince katleden PKK’nın yapılanması KCK her türlü saldırıyı yaparak vatan evlatlarını katledip, insan hakkı,demokrasi,özgürlükten dem vurarak devletin bu operasyonlardan vazgeçmesini isteyecek…  Ne yapacak devlet?  bunların yaptıkları hainliklere izin mi verecek?  Devleti bölmek isteyenlere Demokrasi ve hukuk kuralları içinde mi yaklaşacak?
Olsun ya askerimizi vursalar da, vatanımızı bölmek isteseler de onlarda neticede insan mı diyecek? Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde bir mahkum,  üstelik bebek katili terörist bir mahkum cezaevinden tehditler yağdıramaz, terör örgütünü yönetmeye kalkamaz.
Demokrasi,insan hakkı ve özgürlük isteyen bu hainlere Başbakan Erdoğan’ın cevabının açık ve net olması beklenen bir doğruydu. Başbakan;  “Herkes KCK’yı iyi tanısın. KCK’yı bilmeden yapılan açıklamalar teröre destektir.Kimse operasyonların durmasını beklemesin, KCK’nın üzerine daha çok gidilecek. Kimse de yolumuza çıkmasın. Devlete paralel bir devlet anlayışına müsaade edemeyiz. Bu ifadelerim sebebiyle beni ‘devletçi, milliyetçi’ diye ifade edenler varsa, bu ifadeleri kullanmak devletçilikse, milliyetçilikse evet, devletçiyim, milliyetçiyim. ” dedi ve noktayı koydu.

Hiç yorum yok: