11 Kasım 2011 Cuma

Başkan Çağlayan 10-16 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle mesaj yayınladı

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit ÇAĞLAYAN; 10-16 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında; 
            "Ulusumuzun  en şanlı destanını yazan Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ü saygı ile anıyoruz.. Milletimizin devamı ve sonsuza dek yaşaması için O"nun bıraktığı tüm eserlere sahip çıkarak yaşatmak ve gelecek kuşaklara anlatmak her zaman ilk ödevimiz olacaktır.
            Atatürk"ü anmaya, anlatmaya bir gün yada bir hafta asla yetemez elbette.. Atatürk"ü anmanın en güzel yolu O"nun ilke ve Devrim'lerine her zaman sahip çıkarak, gelecek kuşaklara anlatmaktır.
            Büyük Önder Atatürk, milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı"nı büyük bir zaferle sonuçlandırmış ve millet iradesine dayalı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.
            Üstün zekası ile diğer milletlere de rehber olan Ata’mız, hayatı, başarıları, üstün kişiliği ve bizlere bıraktığı eserleri ile tarihe adını altın harflerle yazdırmış, dünyadaki en saygın kişiler arasındaki haklı yerini almıştır.
            Üstlendiği büyük sorumluluk; milletimizin kaderini ve tarihin akışını değiştirmiş, dünyanın yeniden biçimlenmesinde başrol oynamıştır. Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ve ilkeleri milletimize onur vermekte, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. O"nun bıraktığı tüm eserlere sahip çıkarak yaşatmak ve gelecek kuşaklara anlatmak her zaman ilk ödevimiz olacaktır.
            Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ü aramızdan ayrılışının yıldönümünde bir kez daha minnet ve saygı ile anıyorum. Mekanı Cennet Olsun..'' dedi.

Hiç yorum yok: