5 Temmuz 2018 Perşembe

CHP'de İnce'nin ayak sesleri!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Kırklareli Günlüğü
24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak yarışa giren Muharrem İnce, Kırklareli’ne gelmeden önce,  ziyaret programını  twitter hesabından  iki kez paylaştı. İlk paylaşımında İYİ Parti Kırklareli  İl Başkanlığına da ziyarette bulunacağını açıklayan Muharrem İnce’nin, 30 dakika sonra paylaştığı twitter mesajında  İYİ parti ziyareti programdan çıkarılmıştı. STK temsilcileri ve sevenleri ile buluştuğu kafede, kendisiyle görüştüğüm Muharrem İnce’ye İYİ parti ziyaretinin neden iptal edildiğini sordum.  İnce soruma; “Bunu İYİ Parti İl Başkanına sorun.” diye cevap verdi.  İnce, ısrarlarıma rağmen  konu ile ilgili detay vermedi.  
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı olarak seçime giren ve  aldığı oylarla CHP oylarını %8 arttıran Muharrem İnce,   %58 oy alarak kendisine en çok oyu veren Kırklareli’ne yaptığı teşekkür ziyaretinde,  Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’nu  ziyareti sırasında gazetecilerin sorularına cevap verdi.  İnce,  “Teşkilatlardan destek var, CHP’de olağanüstü  genel kurul var mı? “ sorusuna,  "  Evet destekler  geliyor, lehime 37 İlden açıklama olmuş seyrediyorum.  İmza topluyorlar, toplasınlar, sağ olsunlar. Ancak parti içi meselelerini  Basın yoluyla görüşmem"  dedi ve  CHP Genel başkanlığı hakkında bir açıklama da bulunmadı.
Muharrem İnce’nin STK ve partililerle buluşmasından önce bir  konuşma yapan  Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, CHP’nin başına  Muharrem İnce’nin geçme zamanının geldiğini ifade ederek, İnce’yi CHP Genel başkanı olarak görmek istediklerini, bunun için verilecek mücadelede yanında olduklarını ve sonuna kadar destek vererek  mücadelenin bir parçası olacaklarını söyleyince, partililer, Kesimoğlu’na  alkışlarıyla onay verdi. Bu söylemin ardından Kesimoğlu coşkuyla dakikalarca alkışlandı. Başkan Kesimoğlu'nun bu açıklamasından sonra Muharrem İnce'ye destek veren İl'lerin sayısı da 38'e yükseldi. 
Delegelerin Olağanüstü Genel kurul için imza toplamaya başladığı CHP’de, Muharrem İnce sesleri yükselip destekler çığ gibi büyürken,  CHP Sözcüsü Bülent Tezcan; "Genel Merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur." açıklamasında bulundu. 
Tezcan;  MYK, Genel Başkanımızın arkasındadır. Farklı bir düşünce yoktur. İmza meselesi bir haktır. Partinin kurultay delegelerinin de partiyi kurultay tartışmaları içine çekme gayreti içinde olmadığını görüyoruz. Kurultay toplama sürecinin sonuca ulaşacağını  da düşünmüyoruz. dedi. Dedi  ama delegeler  CHP sözcüsü  Tezcan gibi düşünmüyor. Tezcan, mevcut yönetim  için kabus haline gelen  Muharrem İnce krizini yönetmek için beyhude bir çaba gösteriyor. Zaten  bu söylemlerle başarılı olması da biraz zor görünüyor.


Hiç yorum yok: