28 Şubat 2018 Çarşamba

Kırklareli Belediyesi çöpten elektrik üreterek satmaya başladı!


* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile Cumartesi günü saat 14:00’te İstasyon Caddesi Kapalı Spor Salonunda Kırklareli tarihinin en büyük yatırım projeleri başlatılacak.

Geçen gün Kırklareli Belediye Başkanlığının çöpten elektrik ürettiğini ve ürettiği elektriği satarak Belediyeye gelir elde ettiğini  öğrendim.  Konu ile ilgili olarak Başkan Mehmet Kesimoğlu ile görüştüm. Başkan, çöpten elektrik üretim tesisini Kırklareli’ne kazandırdıklarını belirterek, “Şu anda Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinin kullandığı elektriğin tamamı  bizim çöpten ürettiğimiz tesisten karşılanıyor.  1 Ocak 2018 tarihi itibariyle Devlete elektrik satar duruma geldik. Şu anda Trakya’da çöpten elektrik üreten ve satan tek Belediyeyiz.

Cumartesi günü saat 14:00’te İstasyon Caddesi Kapalı Spor 
Salonunda Kırklareli tarihinin en büyük yatırım projesini Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile başlatıyoruz. Burada biten diğer projelerimizle birlikte, çöpten elektrik üreten tesisimizin de açılışını yapacak, Kırklareli’nin en çok beklenen iki projesi olan kapalı pazar yeri ve yeni oto gar projelerinin temellerini atacağız.” dedi.

Başkan Mehmet Kesimoğu, proje maliyetlerinin 50 milyon lira olduğunu da sözlerine ekledi. Seçim döneminde vaad ettiklerini  tek tek yerine getirmeye başladıklarını belirten Kesimoğlu, verilecek hizmetlerin bunlarla sınırlı olmadığını ard arda yeni projelerin hayata geçirileceğini, yeni projelerle ilgili de  kamuoyunu bilgilendireceklerini anlattı.   


Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, sorumuz üzerine son olarak şunları söyledi; “ Biz Kırklareli’nin geleceğine yatırım yapıyoruz. Kırklareli halkına hak ettiği hizmeti verebilmek için devamlı kaynak sağlama derdindeyiz. Bunun adımını çöpten elektrik elde ederek ve ürettiğimiz elektiriği satarak attık. Sözün kısası biz, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. “

Hiç yorum yok: