11 Şubat 2018 Pazar

Kırklar Lideri devirdi!

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

2.lig Beyaz gurupta Trakya’nın tek temsilcisi Kırklaerelispor, Lider Gümüşhanespor’a çelmeyi taktı.  
Teknik direktörlüğüne,   yıllardır süper lig tecrübesi olan, Televizyonlarda  futbol yorum ve eleştirileri yapan, eski Beşiktaşlı futbolcu  Güvenç Kurtar’ı, Yardımcı Antrenörülüğüne de eski Kırklarelispor futbolcularından Maksut Ünlü’yü (Mako) getiren Lider Gümüşhanespor Kırklarelispor’a 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında yara aldı.
Maçın başlama düdüğü ile birlikte güçlü rakibine müthiş bir baskı uygulayan yeşil beyazlı ekibimiz  Gümüşhanespor’u abluka altına alarak adeta kendi yarı alanına hapsetti. Kırklarelisporlu futbolcuların markajından kurtulmakta zorluklar yaşayan lider Gümüşhanesporlu futbolcular ilk 45 dakikada birkaç cılız atak dışında deyim yerindeyse pozisyon bulamadı.  Kırklarelispor’un yoğun baskısı 12. Dakikada üstünlük golünü getirdi. İlk yarı Kırklarelispor’un yoğun baskısı ve kaçan gol fırsatları ile 1-0 Kırklarelispor’un üstünlüğü ile sona erdi.
Kırklarelispor ikinci yarıda da önde bastı, adam markajı ile rakibine zor anlar yaşattı, bulduğu ikinci, üçüncü gol fırsatlarını değerlendiremedi. Konuk ekip lider Gümüşhane ise 70. dakikadan sonra oyunda dengeyi kurdu ve gol poziyonları bulmaya başladı. İlk yarıda sadece iki net gol pozisyonu bulan Gümüşhanespor, ikinci yarıda net beş gol pozisyonu buldu. Kaleci Ali Şan karlı karşıya pozisyonlarda rakip Gümüşhane forvetine gol izni vermedi. Bir pozisyonda Tita’nın ceza alanı çizgisi yakınlarından vurduğu sert şut Ali Şan’ı geçti ama  top yan direğe çarparak dışarı gitti. Takımların yoğun çabasına rağmen, ne Kırklarelispor  ikinci golü buldu, ne de Gümüşhane eşitlik sayısın bulabildi.

Son beş maçta  üç mağlubiyet, bir  beraberlik  bir galibiyetle kötü profil çizen Yeşil beyazlı ekibimiz zor maçta hırsı ve sahada bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile lidere çelmeyi takarak rahat nefes aldı. Kırklarelispor’un galibiyeti Gümüşhanespor teknik ekibine soğuk duş etkisi yaptı. Kırklarelispor’a üç puan kaybeden lider, mağlubiyete rağmen liderliğini sürdürdü. 

Hiç yorum yok: