6 Mayıs 2015 Çarşamba

Seçimden sonra tanışırız!

Kırklareli Günlüğü

Seçimden sonra tanışırız!

Faruk CEYLAN
Genel seçimler için seçilen de , seçen de gün saymaya başladı. Sandığa giden yolda son viraja girilirken Milletvekili adayları esnaf ziyaretlerine  devam ediyor. Basın mensupları ne yapıyor? Milletvekili adayları çok fazla yanlarına sokulmayı tercih etmedikleri için adaylar hakkında bilgileri sokakta ki vatandaştan alıyor.
Partiler Milletvekili adaylarını açıkladıktan sonra, gazetemizi sadece Milliyteçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı ve MHP Milletvekili adayları ile Milli ittifakın Milletvekili adayları ziyaret ettiler. Demokratik Sol parti (DSP) Milletvekili adayı da  bizleri arayarak  bilgi paylaşımında bulundu, röpörtaj verdi. Kendilerine teşekkür ederim.
Ak parti ve CHP’den henüz gelen giden, kendileri ile ilgili bilgileri bizlerle paylaşan yok.  Çevre İllerde ki Milletvekili adayları Basın mensupları ile yaptıkları paylaşımlarla Basına soluk aldırmazlarken Kırklareli’de Basından kaçış var? 
CHP adaylarını iyi tanıyorum ancak   aday-gazeteci anlamında bir teşvik-i mesaim olmadı. Bakanlarla tanıştık.  Ak parti adaylarını ile halen tanışmak nasip olmadı. Böyle giderse inşaaallah seçimlerden sonra tanışacağız.
Durum böyle olunca  siyasi haberleri vatandaştan, tabiri caiz ise sokata ki vatandaştan aldığımı söylemiştim ya öyle de yapıyorum. Vatandaş ilginç bilgileri paylaşmasına paylaşıyor bizimle ama bizden de oy verecekleri adaylar hakkında bilgi bekliyorlar.
Geçmişten bugüne onlarca seçim gördüm, adaylar  çalıştığımız gazetenin kapılarını aşındırır, bizlerle seçim proğramlarını geniş geniş paylaşırlardı. Bizde halkla paylaşırdık. Demek ki adaylarımız bu seçim döneminde  Basına zaman ayırmaya fırsat bulamıyorlar...
Bir toplantıda Gazetemiz Genel yayın Yönetmeni Şerafettin Ural ile bir milletvekili adayı aynı masada yan yana denk geldi. Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bu adaya Genel Yayın Yönetmenimiz Şerafettin beyle tanışıyormusunuz? Şeklinde yönelttiğim soruya, milletvekili adayı ağabeyimiz; hayır kendisini tanımıyorum diye cevap verdi. Nasıl tanımımazsın abi, yanınızda oturan gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Şerafettin bey. Dedim. Milletvekili adayı abimiz politikacı kıvraklığı ile kabahat senin neden tanıştırmıyorsun. Dedi. Bende kendisine; siz bizim gazeteye hiç geldiniz mi? Gelseydiniz zaten tanışırdınız. Dedeğimde verecek cevabı olmadı.
Sakın kimse yanlış anlamasın kimseye sitemim yok. İster gelir, ister gelmezler. Kendileri bilir. Onlara darılacak halim yok ama bu seçim atmosferinde halkı bilgilendirmeyi, doğru şeyler yazabilmeye gayreti olan  bir gazeteci olarak, neden yazmıyorsun Faruk bey diyen çok sevgili okurlarıma bilgi kaynaklarımın yetrsiz olduğunu duyurmak istedim.
Tüm okurlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyor, milletvekili adaylarına milletvekillik yarışında şans diliyorum.  



Hiç yorum yok: