20 Mayıs 2015 Çarşamba

Dr.Sinan Oğan Kırklareli Gazetemizi ziyaret etti.

*MHP Iğdır Milletvekili Dr.Sinan Oğan; “MHP Milletvekli adayı Derya Bulut’u seçilmiş Milletvekili olarak görüyorum.”

*Dr.Sinan Oğan Gazetemizi ziyaretinde;  “Kırklareli’de halk eğitimli ve aydın insanlardan oluşuyor.  Seçimde  yardım torbaları değil, fikir torbaları etkili olacak. Milliyetçi Hareket partisi Ülke çapında  önlenmesi güç bir yükselişe geçti. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde bu sıcağa kar dayanmayacak ve 8 Haziran’da Milliyetçi Hareket partsi oylarını katlayarak iktidar olacaktır. “ dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili, Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezinin  (TÜRKSAM) Kurucusu ve Başkanı Dr. Sinan Oğan, Kırklareli Üniversitesi Ötüken Fikir ve Sanat Kulübünün daveti üzerine Kırklareli’ne gelerek, Kırklareli Üniversitesi Rektörlük salonunda, “100.yılında Ermeni meselesi”  konulu bir konferans verdi.
Siyasi parti, Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Dernek üyeleri ile vatandaşın büyük katılım sağladığı  konferans da  Dr. Sinan Oğan,  yüz yıllık sorun noktasında Türkiye’de yeni bir dönemin açıldığını ifade etti ve  Ermeni soy kırımı yalanı hakkında ki gerçekleri ortaya koydu.
Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan Konferansın ardından Gazetemizi ziyaret etti. Dr. Sinan Oğan’ı Kırklareli Gazetesi Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Şerafettin Ural ile  Yurt Haberler Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Şerafettin Ural’ın eşi Zöhre Ural  ve Gazetemiz yazarı Faruk Ceylan  karşıladı.
Dr.Sinan Oğan ziyareti sırasında gazetemizi dikkatle inceledi ve haber içeriğini çok beğendiğini söyleyerek, dikkatini çeken bazı haber ve yorumlarla ilgili Genel yayın Yönetmenimiz Şerafettin Ural ile Yazarımız Faruk Ceylan’dan  bilgiler aldı.
Dr. Sinan Oğan’la toplantı salonumuzda yaptığımız samimi sohbette Ermeni meselesinden, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlere, Kırklareli halkının yapısına kadar her şeyi konuştuk. 1.5 saat süren sohbetimiz sırasında Dr. Oğan’ın    öncelikli konusu Ermeni meselesi oldu.
Rektörlükte verdiği konferansda ayrıntılı olarak gündeme gelen konuların dışında yorumlara da yer veren konuğumuz Dr. Sinan Oğan Ermeni soy kırımını şu cümlelerle özetledi; “Maalesef ki, Türkiye sözde “Soykırım” iftiralarının 100. Yılına yeterli hazırlık yapmamıştır. Sadece şu sorunun sorulması bile Ermeni tezlerinin çürütülmesine yeterlidir. 1.5 milyon Ermeniyi katlettiğimiz ifade ediliyor. Peki, hiç hesaplama yapılmış mıdır?  1.5 milyon insan cesedini gömmeye kalksanız kaç şehri toplu mezar haline getirmeniz gerekir?  Iğdır’da, Kars’ta, Van’da, Erzurum’da onlarca Müslüman toplu mezarları varken Ermenilerin gömüldüğü iddia edilen bu mezarlar nerede? Ermenilerin şimdiye kadar sunduğu kemiklerin en erken yaşı milattan önceye dayanıyor ve tek bir toplu mezar gösterilebilmiş değiller.”
 Ermeni meselesi dinsel bir boyut da kazanmıştır.
Gazetemiz Yazarı Faruk Ceylan’ın,  Ermeni meselesine   dinsel boyut kazandırılmıştır.  Bu konu da sizin yorumunuz nedir? Şeklinde sorduğu soruyu  Dr. Sinan Oğan şöyle cevapladı;Vatikan Papası’nın “soykırım” topuna girmesiyle aslında hadise başka bir evreye geçmiştir. Belirttiğiniz üzre  konu dinsel bir boyut da kazanmıştır. Öte yandan Çanakkale Zafer’inin 100. Yıldönümü kutlamalarına ise hastalandığı ileri sürülen Kardinal yerine, sanki Vatikan’da Kardinal kıtlığı varmış gibi yenisinin de gönderilmesine ihtiyaç duyulmamıştır. 
Dikkat edilirse ne Vatikan Papa’sı, ne Putin, ne Alman Meclisi, ne Avusturya Meclisi ne de diğerleri, hiç birisi ASALA Terör Örgütü tarafından katledilen diplomatlarımızdan tek kelime bile etmeyerek adeta bu terörü haklı bulmuş ve terörü desteklemişlerdir. Hiç birisi Anadolu’da, Ermenistan’da, Azerbaycan’da ve en son da Hocalı’da Müslüman Türklere karşı yapılan soykırımları  akıllarına bile getirmemişlerdir.
100 yıl önce değil daha yetmişli yılların başından itibaren 42 diplomatımızı şehit eden ASALA Terör Örgütü katilleri bugün Ermenistan’da “Kahraman” olarak kabul edilmekte ve ayrıcalıklı bir konumda bulunmaktadırlar.” dedi.
Ermeni Diasporasına fırsatı Erdoğan ve Davutoğlu verdi.
MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan, kullanılan "soykırım" kelimesine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun yaptıkları açıklamalarla kapı araladığını söyledi. Fırsatı Erdoğan ve Davutoğlu’nun verdiğini iddia eden Dr.Sinan Oğan;
“ Geçtiğimiz 23 Nisan’da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Taziye” mesajı ve bu yıl da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz yılki mesaja da atıfta bulunarak yayınladığı mesaj Ermeni Diasporası ve Ermeni Dostları için beklenen fırsatı vermiştir. Zira bir “fare deliği” kadar da olsa bu çevreler için kapının aralanması beklenen fırsatı vermiştir. Türkiye’nin 98 yıldır sergilediği dik duruşun son iki yılda kırılması ve bir kapı aralanmasıyla beraber bu tarihi fırsatı bekleyen ülkeler birer birer bu kapıdan geçmeye başlamışlardır. Önce Vatikan, Ardından Avusturya ve şimdi de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonrasında Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck…
Siz dik durmaz,  duruşunuzu  esnetirseniz sizi silkelerler. Dış politika deneme yanılma yöntemi ile sonuç alınacak, element uydurularak mesafe katedilecek bir alan değil. En ufak bir açığınızın bile anında karşı tarafça fırsata çevrileceği bir alandır. Maalesef ki, Türkiye son 12 yıldır her alanda olduğu gibi Ermeni sorunu konusunda da duvara toslamıştır…”
Türkiye’de yüz yıllık sorun noktasında yeni bir dönemin açıldığını da  ifade eden Dr.Sinan Oğan  konuşmasına şöyle devam etti; “ Bu yeni dönemde anlaşılan o ki, bir “Üst Akıl” “eli devrededir. 3 siyasi parti “Soykırım” vardır demekten çekinmeyen 3 Ermeni kökenli vatandaşımızı seçilebilecek yerlerden aday gösterip meclise taşırken Hocalı, Karabağ ve Ermeni Sorunu konusunda hassasiyet gösteren mevcut milletvekillerini liste dışı bırakmışlardır. Düşünün Avrupa Parlamentolarında
Türk adaylar “Soykırım” yoktur dedikleri için adaylıkları iptal edilip listeden atılırken Türkiye’de “Soykırım” vardır diyenler elini kolunu sallaya sallaya Gazi Meclisimize gireceklerdir. Buna rağmen bu konudaki hassasiyet gösterenler ise liste dışı kalacaktır. Korkarım ki, Avrupa Ülkeleri Parlamentolarında yaşananlar yakında Gazi meclisimizde de tekrarlanacaktır.” dedi.
Almanya’da Türk’lere oy kullandırıyoruz.
Kırklareli Üniversitesindeki konferansa Almanya’dan geldiğini belirten Oğan, Almanya’da Türk vatandaşlarına oy kullandırmak için esnaf ziyaretlerinde bulunduklarını, konferans ve  konvoylar düzenlediklerini, Türk seçmenini sandığa götürmeye teşvik etmeye çalıştıklarını söyleyerek; ” Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Almanya’da ki 5 milyon Türk seçmenden sadece 60 bini oy kullanmış. Almanya’da bir çok yerde konferanslar düzenledim. Ülkü Ocaklarının destekleri ile esnaf ziyareti yaptım, konvoylar düzenledik. Çok sayıda Türk seçmene ulaşarak kendilerine oy kullandırdık. Şimdi yeniden Almanya’ya dönecek, Türk seçmeninin sandık başına giderek yüksek katılım sağlamsı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. “ dedi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Şerafettin Ural’ın, ülkede tarımın bitme noktasına geldiğini, köylünün tarlasını ekmediğini ve  ülkenin saman ithal eder duruma düştüğünü hatırlatması üzerine,  Sinan Oğan,  Ural’ın  yorumuna katılarak şunları söyledi; “Ülkemiz bu iktidar sayesinde saman ve patates ithal eder hale  geldi. Üretim fazlalığı olmasına rağmen hükümet patates ithal ediyor.  Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor, Ülkede mazotun fiyatının yüzde 67'si vergiye gidiyor. Türkiye;  soya, mısır, pamuk, ayçiçeği ve susamda dışa bağımlı hale geldi. Tarım girdi maliyetlerinin Avrupa Birliği ülkelerine göre yüzde 90 oranında pahalı olması sebebiyle verimli tarım arazileri ekilemiyor. Hollanda, Almanya, Avusturya ve Macaristan'da süt üreticisi bir litre süt satınca  2 kilogram yem alıyor. Türkiye'de ise bir litre süt bir kilogram yem alabiliyor.
Bazıları Gezi lobisi ile mücadele başlattı. Bizde saman lobisi ile mücadele edeceğiz
Ülkemiz bundan 20 yıl öncesine kadar tarımda kendi kendine yeten bir ülke iken bugün Bulgaristan'dan saman ithal ediyoruz. Tarım girdilerinin çok yüksek olması, verimli ve bereketli ovalarımızı ekilemez hale getirdi. Tarım ve hayvancılıkta geldiğimiz nokta üzüntü verici. Kaşıkla verip kepçe ile alınarak ülkede tarım ve hayvancılık bitirildi.” Dedi.
Dr.Sinan Oğan, gülerek; “ Bazıları Gezi lobisi ile mücadele başlattı ya, bizde Patates ve Dolar lobisi ile mücadele edeceğiz. En çok da saman lobisi ile” dedi.
Milliyetçi Hareket partisi 8 Haziran’da iktidar olacak
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan sözlerine şöyle devam etti; “ Halk iktidarın adaletsiz gelir dağılımı ile açlık ve sefalet noktasına getirildi. Ülkenin büyük bölümü karnını doyurmaktan aciz duruma düştü. İktidar kendi mutlu azınlıklarının  dışında ki insanımızı aşsız ve işsiz bırakmıştır. İnsanlar yarın ne yiyeceğim? Çocuklarımın karnını nasıl doyuracağım? Derdine düşürüldü. Halka ölümü gösterip felce razı eder duruma getirdiler. Halk bu iktidardan kurtuluşun adresinin MHP olduğuna inanıyor. MHP’ye  oy veren,  vermeyen her kes MHP saflarında toplanıyor.
 Milliyetçi Hareket partisi Ülke çapında  önlenmesi güç bir yükselişe geçti. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde bu sıcağa kar dayanmayacak ve büyük  bir patlama yaşanacak . 8 Haziran’da Milliyetçi Hareket partisi oylarını katlayarak iktidar olacaktır. “
Derya Bulut’u seçilmiş Milletvekili olarak görüyorum.
Kırklareli’ne baktığımızda  halk eğitimli ve aydın insanlardan oluşuyor.   Konferans yapılıyor, salon doluyor, herkes dikkatle konferansı dinliyor, hatta notlar alınıyor.  Öyle yerler var ki, konferans değil, yardım torbaları etkili oluyor.  Ancak Kırklareli’de yardım torbaları değil, fikir torbaları etkili olacak.
Ben Kırklareli’den çok umutluyum.  MHP Milletvekli adayı Derya Bulut’u seçilmiş Milletvekili olarak görüyorum. İnşaallah 2. Sırada ki vekil adayı  Aydın Çetiner’le birlikte meclise giderler.”dedi.




Hiç yorum yok: