26 Mayıs 2015 Salı

Ak Parti yemeğinden notlar.

Kırklareli Günlüğü

Ak Parti yemeğinden notlar.

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Akparti SKM. Kırklareli’de yaşayan doğu kökenli vatandaşlara yemek verdi. Yemeğin organizasyonunu Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Murat Akbaş yaptı. Kırklareli’de bir otelde düzenlenen yemeğe 140 kişi katıldı.
Ak Parti Milletvekili adayı Hamdi bey yemekte yaptığı konuşmaya besmele ile başladı ve ayetlerden örnekler vererek, Acemin araba üstünlüğünün olmadığını, müslümanların kardeş olduğunu söyledi.
Hamdi bey davete katılan 140 kişilk grubu  mahşeri kalabalık olarak tanımladı. Davete katılanlar mahşeri kalabalık cümlesinden  sonra bir birlerine bakarak Hamdi bey’in tanımlamasını tebessüm ile karşıladı.
Hamdi bey 8 Haziran’da Kırklareli’nin makus kaderinin  değişeceğini de söyledi ve  Ak parti meclise ilk defa milletvekili göndermeye hazırlanıyor gibi bir algı sağladı. Oysa Kırklareli seçmeni  22. 23.ve 24. Dönem de meclise Ak parti milletvekili gönderdi. Hamdi bey ya Ak partinin Kırklareli’den  meclise 3 dönem ard arda giden milletvekillerini unuttu, ya da o milletvekillerinin makus kaderi değiştirmeye gücünün yetmediğini ima etti...
Hamdi bey; “ Partimiz Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’de de 1. parti olacaktır. Hedefimizi gerçekleştirmek için hep birlikte gayret etmeliyiz. Gayret gösterirsek Rabbim bizi muvaffak edecektir.” dedi. 
Hamdi beyin  iddialı söylemi Ak partiye oy verecek olanları ne kadar motive eder bilemiyorum ama bildiğim, bu iddianın gerçekleşmesi için   ya CHP’nin  50-60 bin civarında oy kaybetmesi, ya da MHP’nin tüm oylarını kaybedip sıfır oy alması gerekiyor. 
Kırklareli  Türkiye’de  eğitim düzeyi en yüksek insanlardan müteşekkil bir İl’dir. Birileri lütfen bunu Hamdi beye söylesin.
Ak partinin önceki yemeğinde uzun bir konuşma yapan İl Başkanı Alper Çiler, davetlilere sadece hoş geldiniz diyerek teşekkür etmekle yetindi. Acaba Alper Çiler’in geçen yemekte yaptığı konuşmanın sonunda “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.” Cümlesini kullanmış olması mı, konuşmasını kısa tutmasına sebep oldu?
  Yemeği yiyenin süratle salonu terk etmesi de dikkat çekiciydi.  Yemeği yediği gibi salonu terk etmeyenler arasında Gazetemiz kurucusu ve Genel yayın Yönetmeni Şerafettin Ural, Zortul Medya Grup sahibi Murat Zortul, Gazeteci arkadaşım Şenol Goncagül ve bendeniz vardık. Tabi bizim gibi hemen kaçmayan bir kaç kişiyi tenzih ediyor, yemeği yiyip kaçanlara dahil etmiyorum.
Ak parti yemeğinden notlar bu kadar diyecekken, Murat Zortul’un otelde pul biber olmamasına tepkisinin olduğunu az daha unutacaktım. Çorbasına pul biber isteyen Murat Zortul, yok cevabı üzerine; “ Koskocoman otelde nasıl pul biber olmaz? “ diyerek tepki verdi ve çorbasının bibersiz yemek zorunda kaldı...




Hiç yorum yok: