23 Mayıs 2015 Cumartesi

ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ!

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN

20 Mayıs Çarşamba günü  Beyaz eşye satıcısı Hasan Gündüz’ün deposunda ki yangını çekmek üzere olay yerine giden Ajans Muhabiri arkadaşımız  Ufuk Ertop, son 30 yılda hiç bir gazeteci arkadaşımızın yaşamadığı bir şeyi yaşadı ve Beyaz eşya  satıcısı  Hasan Gündüz ile  çalışanlarının saldırısına uğradı. 
Ufuk  Ertop arkadaşımıza tek tek güç yetiremeyen saldırganlar, topluca üzerine saldırdı.  Allah yarattı demeden kıyasıya  dövdü.  Hasan Gündüz ve  çalışanlarının görevini yapan bir gazeteciye saldırısı halk arasında;  “Gazetecinin acımasızca darp edileşinin sebebi neydi?  Yoksa Hasan Gündüz’ün deposunda gazetecinin görmesinden, görüntülemesinden korktuğu    bir şeyler mi vardı?” Sorusunu akıllara getirdi.
Siz kimsiniz? Hasan Gündüz beyefendi. Ali kıran baş kesenmisiniz?  Zengin olmak  size  insanlara saldırma, hakkı mı veriyor? Yoksa  memleketimizde   kanun olmadığını mı zannediyorsunuz?  
Biz gazeteci camiası olarak sizin nasıl bir ruh hali ile görevi başında ki gazeteciyi çalışanlarınızla birlikte dövdüğünüzü, darp edip üstünü başını parçaladığınızı  anlamadık ama sizin şunu anlamanızı istiyoruz;  Eli kalem tutan gazetecileri lütfen kalem efendisi zannetmeyiniz Hasan bey. Zira kalem tutan elimiz sopa tutmasını da bilir, sizin gibi yumruk ve tekme atmasını da... Ancak bizler; insan yaşamına başlangıcından itibaren saygı göstermeye, mesleğinin kutsiyeti gereği  hayatını kaybederek basın şehidi olan melektaşlarımız gibi  kendi yaşamımızı insanlığın hizmetine adayacağımıza, toplum menfaatlerini kişisel menfaatlerin daima önünde tutacağımıza söz vermiş bir camiayız.  Yasalara bağlı, Türk adaletine gönülden inanan, eğitimli ve kültürlü insanlarız. Bu yüzden meselelerimizi asla kanunsuzca çözmeyiz.
 Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün    “ Basın Millet’in müşterek sesisidir.”  İfadesi üzerine Millet’in müşterek sesiyiz. Her türlü baskı, zulüm ve saldırıya rağmen toplumun haber alma özgürlüğü için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Evet siz ve sizler gibi  saldırarak, darp ederek  gazetecileri susturacağını zannedenler de dahil olmak üzere  yasal zeminde mücadelemizi  sürdüreceğiz.
Basın camiası eşya satıcısı Hasan bey ve ekibinin  saldırısına uğrayarak darp edilen Ufuk kardeşim için dün tek yumruk oldu. Kendisine yapılan insanlık dışı iğrenç saldırıyı yasalar çerçevesinde şiddet ve nefretle lanetledi. Ellerinde taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarla gerekenlere gerekli mesajları verdi.
Ufuk Ertop kardeşimin uğradığı menfur saldırıyı lanetlediğimiz günde,  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Kürşad Yamaner, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Mesut Şalk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili adayı Tuna Soykan ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu’da   yanımızda yer alarak Ufuk Ertop’a sahip çıktılar.
Şiddete maruz kalan meslektaşımız Ufuk Ertop’a  yapılan iğrenç  saldırıyı bir kez daha nefretle kınarken,  Basın çalışanlarının ve kamuoyunun vicdanının rahatlaması ve daha huzurlu bir ortamda görev yapabilmesi için Hasan Gündüz’ün adalet önünde cezalandırılmasını talep ediyoruz.





Hiç yorum yok: