22 Nisan 2013 Pazartesi

Vize Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’a ziyaret

*Kırklareli’nin Vize Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersi’ndeki “Yerel Yönetimler” konusunu Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’ı ziyaret ederek öğrendiler. 


Belediye nikah salonuna alınan öğrencilere ikramda bulunuldu. Ardından öğrenciler hazırlamış oldukları soruları Belediye Başkanı Yılmazla paylaştı. Öğrencilerin sordukları sorular arasında; Belediye Başkanı olmak nasıl bir duygudur? Belediye Başkanı olmanın zorlukları nelerdir? Belediye Başkanının en çok yapmış olduğu görevler nelerdir? İlçemizde gerçekleştirmek istediğiniz projeler nelerdir? Vizenin kaçıncı Belediye Başkanısınız? Nasıl bir Vize hayal ediyorsunuz? gibi sorular sorularda vardı.
Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz çocuklara yönelik cevaben şu açıklamalarda bulundu; 
Belediye Başkanı olmak öncelikle ilçemizde yaşayanlarla ve ilçemizde ki tüm kurumlarla iyi ilişkiler içinde olmayı gerektirmektedir. İlişkilerimiz ne kadar iyi olursa gerçekleştirdiğimiz işler o kadar faydalı olur. Vatandaşlarımızın her zaman ilk başvurdukları yer belediyelerdir. Bizler halkımızın sayesinde buradayız. O yüzden ilk danıştıkları yer belediyelerdir. İlçemizin 14. Belediye Başkanı olarak görevime devam ediyorum. Hayal etmiş olduğumuz Vize ise, yaşanılabilir bir şehir yaratmaktır. Örneğin Dünyada 27 ülkede 162 tane CıttaSlow (Sakin Şehir) kenti var. Bunlardan birisi Vize ilçesidir. Sakin Şehir unvanına sahip olabilmek için birçok kriter mevcuttur. Altyapı ve çevre kriterleri, fast food olmadığı bir kent, şehir içinde motorlu taşıt kullanmayıp bisiklet kullanımını genişletmek gibi. Bu projemize yönelik çalışmalar her geçen gün artmaktadır. Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor olmam çok güzel bir duygu. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde suların hiç akmadığı, günün belirli zamanlarında çok az aktığı bir dönem yaşanmıştı. Bu sorunu çözüme ulaştırmamız bizim için en büyük mutluluklardan bir tanesidir. İlçemizin her geçen gün daha üst bir seviyede bulunması için Vize Belediyesi olarak her zaman çalışmalarımıza en iyi şekilde devam ediyoruz. 
Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz öğrencilere; Siz nasıl bir şehirde yaşamak ve yaşadığınız şehirde nelerin olmasını istersiniz? sorusunu sordu. Öğrenciler; İlçemizde; bisiklet ve yürüyüş parkurlarının yapıldığı, yüzme alanlarının yer aldığı, çeşitli sanatsal aktivitelerin ve kursların gerçekleştiği alanların açıldığı, araba otoparklarının olduğu, akvaryum merkezinin olduğu, alt ve üst geçitlerin yer aldığı, spor alanında kursların açıldığı bir ilçede yaşamak istiyoruz dediler.
Belediye Başkanı Yılmaz; Çocuklarımızın istekleri çok güzel. Zaten yılın belirli dönemlerinde spor aktiviteleri ve kursları düzenliyoruz. İlçemizde yaşayanların talepleri doğrultusunda bunları her geçen yıl arttırmayı hedeflemekteyiz. Gerçekleştirilmesi planlanan projelerimiz arasında Sosyal Tesis projemiz mevcut. Burada tüm sanatsal aktivitelerin gerçekleşeceği ve yüzme havuzunun yer almasıyla birlikte kursunun da açılmasını planlanmaktayız. İlçemizde şu an mevcut olan Kanalizasyon Projemizin gerçekleşmesiyle birlikte bisiklet parkurları oluşturacağız. Tüm çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için gerek eğitim alanında gerekse sosyal ve kültürel alanda her zaman yanlarındayız dedi. 
Başkan Yılmaz sohbetin ardından Vize Belediyesinin gerçekleştirdiği projeleri öğrencilerle paylaştı ve Belediyede ki tüm birimleri gezdirerek öğrencilere tanıttı.  (Faruk Ceylan)

Hiç yorum yok: