6 Nisan 2013 Cumartesi

Koltuktan vazgeçemeyene örnek olsun

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan
Kaynarca 4 büyük, 8 küçük menba suyunun birleşerek dere boyundaki yedi köyden geçip, Ergene Nehri’ne döküldüğü bir Beldemiz.
Eski Yunan tarihçilerine göre İran Hükümdarı Dara, Sikitya Seferi’ne giderken 700 bin kişilik ordusuyla İstanbul Boğazı’nı geçip Pınarhisar’a gelmiş, Kaynarca Kasabası’nda, Kaynarca Membaları’nın bulunduğu yerde konaklamıştır. Bu su Dara’nın çok hoşuna gitmiş ve suyun başına bir sütun diktirerek; “Dara nasıl bu dünyanın hakimi ve hükümdarı ise kaynarca suları da suyun hükümdarıdır” ibaresini yazdırmıştır. Balkan Harbi’nde Bulgarların buralardan çekilirken kitabeyi söküp Sofya’daki müzelerine naklettikleri halen de müzede olduğu söylenmektedir. 
Pınarhisar’a bağlı bu şirin Beldemizin 3 dönemdir Belediye Başkanlığı’nı yapan Sayit Uçan’la Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’ün makamında karşılaştım. Kendisine 4. dönemde de Aday olup olmayacağını sordum. Başkan Uçan kesinlikle aday olmayacağını söyledi. Gerekçesini sorduğumda ise bunu birçok politikacının örnek alması gereken cümlelerle açıkladı;
“3 dönemdir Kaynarca Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum. Yeni dönemde Aday olmayacağım. Arkadan gelen gençlerin yolunun açılmasını istiyorum. Şimdi politika yapan birçok gencin hedefi Beldemize Belediye Başkanı olmak bunun aksini iddia edemeyiz. Bizde gençken önümüzdeki Başkanların görevi bırakmasını ve sıranın bize gelmesini arzulardık. Vatandaş istiyor diye ölünceye kadar koltuğu bırakmamak olmaz. Bence bu doğru bir davranış değil. Gençlere fırsat verilmesinin gerekliliğini bilmek lazım diye düşünüyorum” dedi.
Genel Merkezin bu konuda ısrarcı davranıp yeniden Aday olmasını isterse fikrinin değişip değişmeyeceğini sorduğumda ise; “Şimdi Aday olmayacağımı söyleyip yeniden Aday olmak da doğru bir davranış olmaz. O zaman vatandaşa inandırıcılığınızı kaybedersiniz. Bu konu da ısrar da olsa fikrim değişmeyecek” dedi
Başkanın bu tavrı benim hiç karşılaşmadığım bir durum. Mutlaka ülkemizde kendisi gibi erdem sahibi insanlar vardır ama sizce bunlar kaç kişidir?
Politikayla uğraşanlar koltuğa oturdukları vakit maalesef bırakmayı hiç düşünmüyorlar. Hepimiz bu konuda birçok örnek verebiliriz. Akıl melekelerini kaybettiği halde koltuğu bırakmamakta ısrar eden politikacıları düşündüğümüzde Sayit Uçan’ın bu erdemli davranışı ister istemez beni şaşırttı. 
Belediye Başkanlığı Koltuğu’nu gençlerin yolunu açmak için bırakan 55 yaşındaki Sayit Uçan koltukla birlikte siyaseti bırakmayacağını, İl Genel Meclisi Üyeliği’ne Aday olabileceğini de söyledi.
Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan’ı tebrik ediyor, bu örneklerin çoğalarak her alanda gençlerimizin yolunun açılmasını diliyorum.

 

Hiç yorum yok: