19 Şubat 2012 Pazar

Günde Ortalama 2008 Çift Evleniyor ! İstanbul 2011 de evlilik şehri olarak bilinen Las Vegası geçti en çok evliliğin gerçekleştiği şehir oldu.


İstanbul 2011 de evlilik şehri olarak bilinen Las Vegası geçti en çok evliliğin gerçekleştiği şehir oldu.
Bizde bu denli önemli bir sektörü sizler için incelemek istedik.
Evlililik hazırlıkları gelinlikten, mutfak eşyasına, mobilyadan, mücevhere  kadar pek çok farklı detayın buluştuğu belkide hayatımızın en büyük organizasyonu. Kimimiz sade bir düğünle evlenip, yeni evini dekora etmeye yoğunlaşıyor kimi hayatta bir kez oluyor diyerek hiç bir detayı atlamıyor. Kesin olan tüm çiftler  kendi limitleri içinde en iyisini yapmaya çalışıyor.

Bu aynı zamanda ailelerin bir prestij göstergesi. Nüfuslarını saygınlıklarını çocuklarının düğünü vesilesiyle gözler önüne seriyorlar. Bu kültürel geleneksel etkenlerle Türkiyenin neresine giderseniz gidin düğüne, evliliğe verilen önemi görürsünüz. Kentli veya kasabalı olmak bu seramoniye verilen değeri değiştirmiyor bölgeye göre farklı detaylar katıyor.

Her yıl Türkiye de ortalama 600 bin çift evleniyor, sadece  bunun 120 bini İstanbul da evleniyor.

Ortalama evlilik yaşı erkeklerde 26, kadınlarda 23
Türkiye de günde ortalama 2008 Çift Evleniyor , bu rakam saatte 84'e, dakikadaysa 1.4'e denk geliyor.

Bu rakamlar ışığında rahatlıkla söyleyebileceğimiz bir ülke gerçeğimiz var; düğün ve evlilik sektörü tıpkı inşaat, otomotiv, turizm gibi başlı başına  büyük bir sektör ve pek çok iş kolunun ana geçim kaynağı. Özellikle parakendecilerin vazgeçilmezi.

Ekonomik göstergeler nasıl olursa olsun çiftler kutlama yaparak evlenmeyi tercih ediyor.

Harcama kalemleri bu kadar çok olunca yeni sektörler, dünya ölçeğinde yeni uygulamaları da beraberinde getiriyor. Mesela nikah şekeri ; bildiğimiz  tül ve biblolarla süslenen klasik nikah şekeri yerini yıllarca saklanacak veya işlevsel olarak kullanılacak düğün anı hediyelerine dönüşüyor. Yurt dışında 'Wedding Favors' adı ile anılan bu konsept düğün hediyeleri bazen bir anahtarlık bazen bir lavanta kesesi bazen bir resim çerçevesi olarak karşımıza çıkıyor.
Elit Nikah Şekeri firması bu düğün anı hediyelerini tasarımla birleştiren bir marka. Düğün hediyeniz olarak sunabileceğiniz yüzlerce varolan çeşidinin yanısıra
sadece sizin istekleriniz doğrultusunda  tamamen kişiye özel nikah şekerleride tasarlıyor.

http://www.elitnikahsekeri.com/ adresinden ne kadar farklı nikah şekerleriniz olabileceğini görebilirsiniz.
Bir kutu çikolatayı deniz konseptli bir düğüne özel deniz yıldızları ile süslüyor, gelin damat şeklinde metal kutularda farklı ikramlarla hediye edebilir, düğününüze özel bir Şeker Büfesi siparişi verebilirsiniz.
Son yılarda Kına Geceleri ve Bekarlığa Veda Partileri de çok moda. Elit Nikah Şekeri firmasının bu konsepte özel pek çok ürünü de mevcut.

Tüm çiftlerin yıllarca hatırlanacak bir düğün istemeleri halinde  nikah şekeri seçimleri ile bunu başarmaları mümkün.

Hiç yorum yok: