2 Şubat 2012 Perşembe

Dondurucu soğuklar esnafa Pazar açtırmadı.

Faruk Ceylan-Geçtiğimiz hafta pazarcı esnafının soğuktan etkilendiğini ve “Kırklareli Pazar yerinde in, cin top oynuyor” başlığıyla verdiğimiz haberden sonra dondurucu soğuk nedeniyle  Kırklareli Çarşamba pazarında tezgah açılmadı. – 15 ile 20 arasında değişen hava sıcaklığı hem vatandaşı, hem de pazarcı esnafını adeta felç etti. Sibirya soğuklarını aratmayan Kırklareli’nde ki soğuklarda vatandaş mecbur kalmadan evden çıkmıyor.
Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Resul Yıldırım, soğuk havanın pazarcıları kötü etkilediğini belirtti.
Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Resul Yıldırım,  dondurucu soğukların  pazarcıları olumsuz etkilediğini belirterek,
Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası
Başkanı Resul Yıldırım
 “ Pazarcı esnafının neredeyse tamamı  dondurucu soğuk nedeniyle tezgah açamadı. Esnafımız maddi açıdan büyük kayıp yaşarken, vatandaşta bu durumdan mağdur oldu.”  dedi.
Son 30 yılın en soğuk kışını yaşayan Kırklareli’nde araçların çalışmadığı, kapı ve kilitlerin donduğu, Vatandaşın soluğu sanayi sitesinde aldığı, Sanayi sitesi esnafının soğuklarda yüzünün güldüğü Sanayide bulunan ustalar tarafından belirtildi. 
Sanayi esnafı “ Soğuk vatandaşı da, esnafı da olumsuz etkiledi. Ancak bizim için durum farklı, her gün çalışmayan, marşı basmayan, onlarca aracı çalışır hale getiriyoruz. İşlerimiz çok iyi.  Soğuklar bize yaradı.” dediler.



Hiç yorum yok: