22 Şubat 2012 Çarşamba

Başkan Çağlayan, "Gar Binasındaki Atatürk büstü yazısı çalınmamış, kendiliğinden düşmüştür"

Faruk CEYLAN-Kırklareli Belediye Başkanlığının servis ettiği Atatürk Büstünün yazısı çalındı haberi üzerine kendisiyle görüştüğümüz Cavit Çağlayan,

“Benim kanaatime göre Kırklareli nde böyle bir menfii saldırı olabileceğini sanmıyorum.

Kırklareli nin halkı Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk e sahip çıkar.  Atatürk Selanik”lidir. Bizim hemşerimizdir. Saldırı olduğu kanaatinde değilim. Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışların ve eksi 10, eksi 15 derecede ki soğukların etkisi ile yapıştırma yazıların aralarına su sızmasından dolayı yavaş yavaş açılmış olabilir.  Birden bire düşmüş olabilir. Benim Emniyet yetkililerinden ve büstün  yakınında bulunan işletmeden aldığım bilgi herhangi bir saldırı olamayacağı ve bunun kendiliğinden düştüğüdür. Bana da bu mantıklı geliyor. Fiberglas malzemeden yapılan yazının yerine şimdi döküm pirinç malzemeden daha iyisini  yaptıracağız.” Dedi.
Başkan Çağlayan’a, Atatürk büstündeki yazının  çalındığı ve bu saldırıdan üzüntü duyduklarını belirten mail”i Belediye halkla ilişkiler biriminden basın mensuplarına servis edildiğini sorduğumuzda, Başkan Çağlayan doğrudan benim bilgim yoktur, ya bize gelen bir mail aktarılmış olabilir, ya da o an için bulunan malzemeye göre çalınmış olarak algılanmıştır. Belediyeden yansıyan yanlış bir değerlendirme olmuş olabilir.

Büstün yakınında bulunan umumi tuvalet işletmecisi de büstte bulunan yazının saldırı sonucu olmadığını kendiliğinden düştüğünü söyleyerek bir saldırı olmadığını doğrulamıştır. 

Bizi arayarak, ofisimize gelerek saldırıya tepki veren vatandaşlarımıza ve kamuoyuna olayın herhangi bir saldırı ile alakası olmadığını duyururuz. Olay Belediye Başkanlığının yanlış değerlendirmesi sonucu tarafımıza ulaşan mailden kaynaklanmış, yanlışlık Belediye Başkanlığı tarafından da kabul edilmiştir.  


Hiç yorum yok: