27 Ağustos 2011 Cumartesi

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın bayram mesajı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, ''30 Ağustos Zaferi, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığının, tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin varoluş mücadelesinin en güzel örneklerinden biridir'' dedi.
Vali Yaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarihteki çok önemli bir kilometre taşı olan 30 Ağustos Zaferi'nin 89. yıl dönümünü, coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşadığımızı belirtti.
İmkansızlıklar içerisinde büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle Cumhuriyet'in sonsuza kadar korunacağını bildiren Yaman, mesajında şu görüşlere yer verdi:
''30 Ağustos Zaferi, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığının, tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin varoluş mücadelesinin en güzel örneklerinden biridir. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi, millet-ordu bütünleşmesiyle verilen varoluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırırken, İstiklal Savaşı'nın temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının da yolunu açmıştır. Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geçmişten günümüze vatan uğruna çekinmeden canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, tüm gazilerimizi de minnetle anıyorum.''
Ramazan Bayramı
Değerli Kırklarelililer,
Sevgi ve kardeşlik duygularının güçlendiği, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı Ramazan ayını geride bırakarak, Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz.
Bayramlar, kırgınlıkların ve küskünlüklerin yerini  sevgi, barış ve hoşgörünün aldığı, birlik ve beraberlik duygusu içinde milletçe kenetlendiğimiz müstesna günlerdir.
Bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Bu günleri Milli dayanışma ve kardeşlik için fırsata çevirelim. Birbirimizi sevelim, kendimizi karşımızdakinin yerine koymayı, onu anlamayı, görüşlerimiz farklı da olsa düşüncelere, inançlara ve değerlere saygı göstermeyi ve böylelikle toplumsal barışı güçlendirmeyi bir hayat felsefesi olarak benimseyelim.
Birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle tüm Kırklareli halkının Ramazan Bayramını en iyi dileklerimle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk içinde geçirmelerini dilerim.

Hiç yorum yok: