25 Ağustos 2011 Perşembe

HP Türkiye yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan

HP Türkiye yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan “HP’nin yeni iş teknolojisi optimizasyonu portföyümüz ile doğru bilgiye hızlı ve güvenli erişebilmeniz için tüm veri merkezlerine dünyanın her yerinden bağlanarak kullanabilmenizi sağlıyoruz”
HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü
 Nil Bağdan
Faruk Ceylan
HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan, Arcsight, Fortify ve Vertica satın almalarından sonra genişleyen HP Yazılım Grubu portföyünü tanıtmak üzere düzenlenen etkinlikte HP’nin 2011 Yazılım Stratejisi hakkında bilgilendirme açıklamasında bulundu.
HP Türkiye’nin yazılımda strateji, uygulama yaşam döngüsü (ALM), operasyon, güvenlik, bulut bilişim ve bilgi yönetimine odaklandığını vurgulayan Bağdan, Çorlu’da HP için üretim yapan Foxconn masaüstü bilgisayar fabrikasının açılması ve HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’nde geliştirilen uluslararası projelerinin adını duyurmasıyla birlikte Türkiye’nin bölgede önemli bir teknoloji üssü haline geldiğini belirtti. Bağdan, Türkiye’nin Akdeniz, Afrika ve Ortadoğu’ya teknoloji sevk eden bir merkez olarak HP’nin küresel stratejisinde büyük bir öneme sahip olduğunu ve en iyi uygulamalar açısından HP’nin diğer ülkelerdeki faaliyetlerine de örnek teşkil ettiğini söyledi.
HP yazılım neler sunuyor?
HP Ülke Müdürü Nil Bağdan “ HP, birleşik altyapıları destekleyen yazılım portföyünü bulut bilişim çözümleri ve yazılım uygulamaları otomasyonu ile genişletiyor. Böylece kuruluşların mevcut platformları, yazılımları ve altyapılarıyla uyumlu çözümler sağlıyor.
HP, özellikle yazılım uygulamaları otomasyonunda şirketlerin iş süreçlerini hızlandıran uygulamalarda yaşam döngüsü yönetimi platformu ALM 11 ile şirketlere, iş ihtiyaçlarının belirlenip yazılım uygulamalarına dönüştürülmesi ve bu uygulamaların hayata geçirilmesine kadar olan süreçte kalite yönetim hizmeti sunuyor.”
HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan, HP Türkiye Yazılım Grubunun öncelik verdiği diğer çözümlerle ilgili olarak da şunları söyledi: “CEO’muz Léo Apotheker’in HP 2011 Zirvesi’nde açıkladığı üzere, HP olarak bulut bilişim için uçtan uca çözüm sağlıyoruz. Bu noktada, yazılım grubu olarak bulut bilişim sistemlerinin yönetimi, optimizasyonu ile otomasyonuna yönelik ürünler sunuyor ve bulut bilişim hizmeti verecek şirketlerin farklı teknolojiler kullanan altyapılarıyla uyumlu çalışıyoruz.”
Fortify Software uygulama hatalarını kullanmaya başlamadan tespit ediyor.
Yazılım uygulamalarındaki kod ve tasarım hatalarını giderme alanında “statik analiz” teknolojisini geliştiren ve bir süre önce satın alınan Fortify Software de bulut bilişim ile ayrı bir önem kazanan yazılım hatalarını bu uygulamalar kullanılmaya başlamadan tespit ederek gideriyor.
Statik analiz sistemi bir tür güvenlik duvarı oluşturarak yazılımlarda gözden kaçan güvenlik açıklarından istifade eden bilgisayar saldırılarını da önlüyor. Türkiye’de de 2006 yılından bu yana Fortify kullanan çok sayıda kuruluş bulunuyor.
ArcSight bilgi güvenliği konusunda HP’ye yardımcı oluyor
Bilginin en değerli meta olduğu günümüzde, HP olarak bilgi güvenliğinin yüksek performanslı bir BT operasyonları yönetim portföyüyle desteklenmesi gerektiğini de düşünüyoruz. Bu sebeple gerçekleştirdiğimiz ArcSight satın alması ile ArcSight’ın güvenlik portföyünü HP’nin BT operasyonları yönetim portföyüne ekledik. Böylece, iş geliştirme, inovasyon ve rekabet gücü gibi alanlarda da performansınızı artıran bir yazılım güvenliği çözümü geliştirdik. Yeni yazılım stratejimizin önemli bir parçası olan yenilikçi “karma güvenlik” yaklaşımı; işletmelerin iş süreçlerinden uygulama geliştirmeye, yazılım kullanımından donanım yapılandırmasına, rol haklarından işletme geçmişine ve ağ güvenliğine kadar her alanda risk yönetimi yapmasına olanak tanıyor. Bu kapsamlı güvenlik çözümü HP ve diğer markalar için yazılım uyumluluğunun sağlanmasından şirketlerde yasal mevzuata uymaya ve teknik şartnamelerin yerine getirilmesine kadar her alanda katma değer sağlıyor.
Vertica da anında güncellenen analiz raporlarına dayalı iş zekası çözümleri sunuyor
HP’nin çiçeği burnunda HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan’ın açıklamalarına göre şirket, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Vertica satın almasıyla birlikte, anında güncellenen analiz raporlarına dayalı gerçek zamanlı iş zekası çözümlerini de bünyelerinde sunabiliyor.
Nil Bağdan kimdir? Kırklareli doğumlu olan Nil Bağdan, Bağdan  Beton ve inşaat şirketi sahiplerinden Saldıray Bağdan’ın kızı.  Bağdan İlk öğretimini Ahmet Mithat ilk okulunda, orta öğretimini de Kırklareli Anadolu Lisesinde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesini bitiren Nil Bağdan Oracle’da Pazarlama İletişim Uzmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Telekomünikasyon sektöründe sorumlu müşteri yöneticiliği yapan Bağdan, Kıdemli Müşteri Yöneticisi ve satış ekibi lideri olarak da  hizmet verdi. En son olarak da HP firmasına transfer olarak, HP Türkiye Yazılım Müdürü oldu.

Hiç yorum yok: