27 Ağustos 2011 Cumartesi

Hap-esrar satılmasın,masumlar ölmesin.

Faruk Ceylan-Adem Önder-Geçtiğimiz Salı günü Yayla Mahallesi'nde meydana gelen bıçaklı kavgada yaşamını yitiren R.E'nin yakınları ve Yayla Mahallesi'nde yaşayan Romanlar, meydana gelen olayı protesto ettiler. "Masumlar ölmesin, hap-esrar satılmasın" şeklinde slogan atarak Yayla Mahallesi'nden Dingiloğlu Parkı önüne yürüyen yaklaşık 300 kişilik grup burada yaptıkları basın açıklamasından sonra sessizce dağıldılar. 

Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Zafer Süpürgeci, uyuşturucu hap ve esrar satanların yakalanarak kanun önünde cezalarını çekmelerini istediklerini belirten Süpürgeci, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
 "Toplum olarak uyuşturucuya karşıyız. Her geçen gün insanlarımızı kaybetmekteyiz. Bunlar toplum olarak hepimize ağır gelmekte. Bu konuda bizzat mülki amirimiz Kırklareli Valisini, Belediye Başkanımızı, Emniyet güçlerimizi, bizzat Hükümetin bu konuda çalışma yapmasını istiyoruz. Her geçen gün geçlerimiz ölmektedir. Bir gencimiz 16 yaşında kara toprağa verilmiştir. Anası babası ağlamaktadır. Kendilerini yerden yere vurmaktadır. Artık bu genci geri getirebilir miyiz? İnsanlarımıza Emniyet kuvvetleri tarafından destek verilmesini Hükümetin bu işi yapanları, hap satanları, uyuşturucu satanları bizzat yakalamalarını ve kanun önünde cezalarını çekmelerini istiyoruz." 
Eylemin ardından bir süre alkış tutan grup daha sonra sessizce Yayla Mahallesi'ne geri döndü. 

Hiç yorum yok: