6 Ağustos 2011 Cumartesi

KALP DOSTU MENEGİÇ KAHVESİ BARKOD KAFEDE

Faruk Ceylan/Adem Önder- Kırklareli’liler Barkod kafede kalp dostu MENENGİÇ kahvesi keyfini yaşıyor, kalbini koruyor.
Önceki akşam arkadaşımız  Adem Önder ile Barkod kafe işletmecisi Hayrettin Alkan’ın misafiri olduk ve ikram ettiği Menengiç kahvesini içtik. Doğrusu adını duyduğumuz ama bu güne kadar içme fırsatı bulamadığımız menengiç  kahvesinin çok özel lezzetine şahit olurken, sağlık için faydalarını da öğrendik. Hayrettin Alkan, “ İnsanlar ilk defa sağlığı için kahve içecek, sağlığına katkı sağlarken de keyf yapacak” dedi.
Barkod kafe işletmecisi Hayrettin Alkan’dan Menengiç kahvesinin faydalarını dinledikten sonra bu kahve hakkında bizde bir araştırma yaptık ve onun kalp dostu bir içecek olduğunu teyit eden bilgilere ulaştık.
MENENGİÇ KAHVESİ NEDİR?
Menengiç kahvesi menengiç bitkisinin meyvesinden üretiliyor. Menengiç bitkisi bildiğimiz Antep fıstığının doğada Dağların yüksek kesimlerinde doğal olarak kendiliğinden yetişen bir cinsi. Zaten tüketilirken Antep fıstığı lezzeti de hissediliyor. Kafein içermiyor. Güçlü antioksidan etkisiyle kalp damar sertliğini önlüyor ve hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Karminatif (mide gazını giderici) etkisi de bulunuyor. En önemlisi hiçbir kimyasal işlem içermeden üretiliyor.  Menegiç’in kalp ve damar hastalıklarının tedavisine katkı sağladığı gibi, kalp ve damar hastalıkları riskinin oluşmasını önleyici özelliği de bulunuyor.
Menengiç kahvesinin sütlü, çikolata soslu lezzeti denemeye değer.  Bizde okuyucularımıza hem sağlık, hem bu güzel damak lezzetinin keyfi için menengiç içimini öneriyoruz.

Hiç yorum yok: