9 Nisan 2018 Pazartesi

Meral Akşener Alpullu’da da tarih yazdı.


Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com


Daha  İYİ Parti kurulmadan önce kitleleri peşine takan Meral Akşener, parti kuruluşundan sonra tüm engellemelere rağmen  her partinin seçmeninden destek alarak gittiği  yerlerde tarih yazmaya başladı.  Kısa zamanda Ülkenin siyasi umudu haline gelen Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yapılan İYİ Parti olağan üstü genel kurulunda büyük bir gövde gösterisi yaptı. Genel kurul salonu İYİ parti taraftarlarına dar geldi ve Trafik kayıtlarına göre Genel Kurula katılanların sayısı 150 bine yaklaştı.
Meral Akşener Cumartesi günü “Atatürk’ün emaneti şeker fabrikasını sattırmayız.” Mitingi için  Alpullu’daydı. Akşener’in  geleceğini duyan herkes sabahın erken saatlerinde Alpullu’ya akın etti. Saat 10.00 itibariyle miting meydanı tamamen dolmuş, Alpullu  iğne atılsa yere düşmeyecek bir hale gelmişti. Kırklareli, Edirne,Tekirdağ’dan;   İlçe, belde ve köylerinden binlerce insan, çalan müziklere tempo tutarak;  “Cumhurbaşkanı Akşener.” Sloganları atarak  sabırsızlıkla Akşener’i beklemeye başladılar.
Akşener Şeker fabrikasının önüne geldiğinde sanki yer gök yıkıldı, Alpullu;  “Cumhurbaşkanı Akşener.” Sloganları ile inledi.  Şeker fabrikasını sattırmayacaklarını, bunun için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Akşener, “Alpullu Şeker fabrikası Türkiye’nin ilk Şeker fabrikasıdır. Halkın malıdır ve  Atatürk’ün bize emanetidir. Ata emanetine sahip çıkacağız, direneceğiz  ve fabrikamızı sattırmayacağız. Şeker fabrikamız satılırsa  size söz veriyorum, İYİ partisizin oylarınızla  iktidar olduğunda fabrikamızı geri alacağız.
Yaptığımız toplantılar ve mitingler iktidar sahipleri tarafından sürekli engelleniyor, partimizin çığ gibi büyüdüğü hiçbir gazete ve televizyonda yer almıyor. Neden? Çünkü cesurlar hareketinden çok korkuyorlar. Ödleri kopuyor.  Engellemelerle  halkımızın iradesine ipotek koyacaklarını sanıyorlar ama aldanıyorlar.  Meydanları dolduran halkımız iktidar sahiplerine  sandıkta da hesap soracaktır.” dedi.
Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağır bir dille eleştiren Meral Akşener, 1.5 saat kadar sahnede kaldı. Bu süreçte meydanı festival haline getiren binlerce insan sloganlarla Akşener’e destek verdiler.  Meral Akşener, miting sonrası Büyükmandıra Beledesine gitti ve  Belde kadınları ile  sohbet toplantısı yaptı.
Akşener’in son durağı Hakkari’de şehit olan Anıl Yalap’ın ailesi oldu. Şehit ailesini evinde ziyaret eden Meral Akşener, şehidin ana ve babasına baş sağlığı dileklerini iletti, onlarla kucaklaştı, acılarına  ortak olarak duyarlılığı ve samimiyeti ile büyük taktir topladı.
Türkiye’nin neresine giderse gitsin büyük  izdihamlara sebep olan, çılgınca  destek gören Akşener, Alpullu’da da bu güne kadar yapılan protesto mitinglerinin en büyüğünü gerçekleştirdi.  Görünen o ki Türkiye Akşener’i çok sevdi ve onu  ülkenin siyasi umudu olarak görmeye başladı.
Deyim yerindeyse; “Bu sıcağa kar dayanmaz.”  tüm  engellemelere rağmen Akşener ile İYİ parti, anketörlerin %15-20 arası oy  tahminlerinin çok üzerinde oy alarak iktidara yürür.







Hiç yorum yok: