24 Nisan 2018 Salı

Fahri Kasapoğlu’nun bilim çocukları gelecek için umut verdi.


Fahri Kasapoğlu Orta Okulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programları kapsamında, okul öğrencilerinin  4 aylık araştırma ve çalışmalarının sonucu olarak Okul salonunda fuar düzenledi.
Öğrencilerin, toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması, ülkenin kalkınması refaha kavuşması ve çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması yönünde yapılan projeler görücüye çıktı.
Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Teknoloıji Tasarım derslerine ait, toplamda 29 proje sergilendi. Bu projelerde 70 öğrenci görev aldı.
TÜBİTAK Bilim fuarına kalabalık bir katılım oldu ve projeler  ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.
  Fahri Kasapoğlu Orta Okulu öğrencilerinden Elif’in; Dolaşım sistemi üzerinden hazırladığı oyun projesi  Fuarda en büyük ilgiyi gördü.  Proje kapsamında,  çocuklar oyun oynarlarken aynı zamanda dolaşım sistemi hakkında da bilgi  sahibi olup, oyun oynayarak öğreniyorlar.
Fuar organizasyonu Okul Müdürü Güldalı Yakut Özel ve Proje yürütücüsü Mukaddes Çokay tarafından yapıldı.
Okul Müdürü Güldalı Yakut Özel Bilim Fuarı hakkında şunları söyledi; ”Hepimiz  büyük emekler verdik. Öğrencilerimizle birlikte 4 ay çalıştık. Maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, okulumuz  yöneticileri ve tüm öğretmenlerimize bu projeyi hayata geçirme noktasında ki katkılarından dolayı teşekkür ederim.”
,







Hiç yorum yok: