5 Nisan 2018 Perşembe

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; "Vergiler kaldırılsın."


AKP’nin herkesten alıp yandaşına verme ve devletin malını “babalar gibi” canı istediği gibi harcama politikaları ülkeyi ekonomik krizin eşiğine getirmiştir.
Dolar 4 TL, Euro 5 TL ve benzinin 6 TL olduğu bu günlerde çarşı Pazar yangın yerine dönmüştür. Özellikle gıda ürünlülerine gelen zam halkımızı açlığa ve yoksuluğa iterken, Dolar ve Euro yükselirken esnafımızın sattığı ürünler pahalılaşmaktadır. Esnaf malını satamaz, kirasını, vergisini ödeyemezken, halkımız da yaşam standartlarını kaybetmektedir. Tüm bu krizin sebebi AKP’nin halktan kopmuş ve her faturayı vatandaşın sırtına yükleyen yönetim anlayışıdır.
Bu anlayışın sonucu olarak vatandaşın sırtında en büyük yük vergiler ve devlet harcamalar olmuştur. Ekonomide bağımsızlık tamamen yitirilmiş, Türkiye felaketin eşiğine gelmişken,  hükümet çareyi vergi oranı artırmakta ve yandaşlara daha fazla kazanç sağlamakta görmektedir.
Buradan uyarıyoruz, devletin israfı hemen durdurulmalı, vergiler kaldırılmalı ve özellikle gıda maddeleri ucuzlatılmalıdır. Bunları gerçekleştiremeyenlerin devletin başında bir dakika daha kalmasına halkımızın tahammülü kalmamıştır. Sosyal bir patlama yaşanmadan gerekli tedbirler alınmalı, bunun nasıl yapacağı bilinmiyorsa da Cumhuriyet Halk Partisine sorulmalıdır. Halk için halktan yana siyaset yapan Cumhuriyet Halk Partisi ister muhalefet ister iktidar olsun en başta halkın refahını ve mutluluğu sağlamak için çalışmaktadır ve halkın daha mutlu yaşaması için her türlü yardıma ve çabaya hazırdır.

Hiç yorum yok: