27 Eylül 2015 Pazar

MİNSOLMAZ VE YILMAZ

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN

1 Kasım Erken Genel seçimleri  için sokakta ki vatandaşın duruş ve söylemlerinden  Kırklareli’de bu defa siyasi trafiğin hızlanmasını bekliyordum. Beklediğim de oldu ama Ak parti’de Selahattin Minsolmaz ile MHP’de Selçuk Yılmaz’ın adaylıkları  hız limitinin aşılmasına neden oldu.
Girdiği Belediye başkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde  deyim yerinde ise sürekli direkten dönen  Selahattin Minsolmaz’ın adaylıkta adı hemen hemen hiç kullanılmadı. Dikkatler Hamdi Irmak, Şenol Gürşan ve Turhan Altıntel  üzerinde toplandı.
Hamdi Irmak için; “Seçim kazandı. Listesi değişmeden Yüksek Seçim Kurulu’na  verilir.” , Şenol  Gürşan için; “Hamdi Irmak kazandı ama parti oyları büyük kayba uğradı. Şenol Gürşan aday olur.”, Turhan Altıntel için; “Turhan Altıntel kesin 1. Sırada yerini alır. Garanti olmasa Ticaret Borsası Başkanlığından istifa ermezdi.”  Yorumları fazlası ile konuşuldu.  Bu arada Turhan Altıntel’in Başkanlıktan istifa etmediği de söyleniyor. Etti mi? etmedi mi? bilmiyorum ama seçimden sonra yeniden Ticaret Borsasına dönme şansı oluyor diyenler var.
Bunlar konuşulurken bir defa olsun Selahattin Minsolmaz adı konuşulmadı.   Ak partililerde  beklenti de ağırlıklı olarak bu üç  aday üzerinde kaldı.  
Selahattin Minsolmaz’ın aday olma şansını doğrusunu isterseniz Basın bile gözden kaçırdı. Neden? Çünkü Minsolmaz aday adaylık başvurusunu  parti binasında yüzlerce partiliyi toplayarak şov yapmadan,  sessiz sedasız bir şekilde 210 kilometre uzaktan,  İstanbul’dan yaptı ve yine sessiz sedasız bir şekilde birinci sıraya oturarak Ak parti’de deprem etkisi meydana getirdi.
Gürültüsüz bir şekilde, kimseyi ürkütmeden  1. Sıraya oturan Minsolmaz’ın,  girdiği seçimlerde büyük tecrübe kazandığını umuyor ve kaybettiği seçimlerde yaptığı tak tik hatalarını yapmayacağını sanıyorum.
Turhan Altıntel aday olduğu ve  temayülden birinci sırada çıktığı seçimde ilk üç sırada bile değerlendirilmemişti. Bu defa ikinci sıradan aday gösterildi.  Bu da Turhan Altıntel’in Millervekilliğini kazanamayacağının resmi oldu ve bana göre siyaseten harcandı.
O halde neden başkası değil de Altıntel  ikinci sırada yer alarak önü bir kez daha kesildi. Bence çok çalışıp Minsolmaz’ın seçimi  kazanmasını sağlamak için düşünüldü.
Şimdi birileri  çıkıp sakın, Ak parti bu adaylarla, helede Turhan Altıntel ile  iki  Millervekilliği kazanır demesin herkes çok güler, bu söylem bir milletvekilliğini bile tehlikeli hale sokar . Zaren 7 Haziran seçimlerinin en az 2 sloganı seçimin  riske
Altıntel sahiden de  kendisinin ikinci sıradan milletvekili seçileceğine iannırsa ne olur?  Selahattin Minsolmaz için bal kaymak olur...
7 Haziran’da  Ak Partinin en az iki milletvekili sloganı hiç inandırıcı bulunmamış ve bir milletvekilliği bile burun farkı ile kazanılmıştı. Seçmen CHP’ninde 3-0 sloganına inanmamıştı...   Ak Parti için 2, CHP için 3, sadece  bir  ütopyadır..
Kırklareli seçmeni eğitimli, kültürlü ve zeki bir seçmendir. Makul ve mantıklı söylemlere itibar edebilir  ama mantık ve matematiğe uymayan söylemlere de laf aramızda çok kızar...
Selahattin Minsolmaz alçak gönüllülüğü, insana verdiği değerle  insan olarak Kırklareli’de sevilen bir şahsiyet.  Son seçimde CHP’ye az bir oyla kaybederken bu oy artışının sebebi de Ak Parti’den ziyade Selahattin Minsolmaz’dı... Onun tek başına nasıl bir mücadele verdiğine herkes  tanık  oldu...
Ak partiye oy veren sokaktaki vatandaşın kafasını kurcalayan Selahattin Minsolmaz değil. Turhan Altıntel. Görüşme yaptığım bir kişi bile Altıntel’in Minsolmaz’a destek vereceğine inamıyor. İnanmadığını da; “ Burası küçücük bir yer. Biz kırk kişiyiz, kırkımızda birbirimizi  bililiz. Selahattin yine yalnız başına kalacak. ” diyerek, mevzuyu bizim bilmediğimiz ama kendilerinin çok  iyi bildiğini hissettirdikleri  bir mecraya doğru çekiyorlar”   Aslında daha fazlasını söylüyorlar ama her söyleneni yazmayı da etik bulmuyorum.
Selahattin kardeşim iyi  bir insan. Siyaseti de aynı Ulubatlı Hasan gibi yapıyor. Kendisi benimde insan olarak değer verip,   taktir ettiklerimdendir. Kendisine başarılar diliyorum.
MHP adayı Selçuk Yılmaz’da MHP’de sürpriz bir aday. 20 yıldan fazla  siyasi tecrübesi var. 10 yıllık Belediye Başkanlığı deneyimi var ve Belediye Başkanlığı sürecinde   her partiden biriktirdiği çok insan var.
 Biriktirdiklerinden tanıdıklarımı yazsam ortalık karışır. Hepsi de kitleleri arkasına takma kabiliyetine haiz insanlar.  Selçuk Yılmaz bence  rakipleri için tehlike...Öyle olmasaydı  MHP’ye ömrünü vakfeden  adaylar içinden sıyrılıp rahatlıkla birinci sıaraya oturamazdı.
Üstelik  arkasında başında Kürşad Yamaer’in olduğu teşkilat ve ülkücü gençlik var. Hemde contaları çok sağlam ve   su sızdırmaz bir teşkilat.
Üniversiteli ülkücüler de oylarını Kırklareli’de kullanacaklarmış. 13  Fakülte ve Meslek Yüksek Okulundan   binlerce öğrencinin  oy kullandığı Üniversite konseyi seçimlerinde, Ülkücülerin adayının  11 Fakülte ve Meslek Yüksek okulu öğrencisinin  oyunu alarak seçim kazanmış olmasıda  bence göz ardı edilmemelidir.





Hiç yorum yok: