2 Eylül 2015 Çarşamba

ADAYLIK YARIŞI BAŞLADI.


1 Kasım'da yapılacak olan Milletvekilliği   Erken Genel Seçimleri için Milletvekili aday adayları siyasi podyuma çıkmaya başladı.
Kırklareli'nde ilk aday adaylığı Cem Duran’dan geldi.
Cem Duran Ak Parti İl Başkanlığına aday adaylık müracaatında bulunarak evraklarını teslim etti.
Bir gün sonra,  24. Dönem Milletvekili Şenol Gürşan, Teşkilat mensupları ve halkın büyük  katılımı ile Ak parti İl Başkanlığında   aday adayı olduğunu açıkladı ve müracaatını İl Başkanı Alper Çiler’e yaptı.
Adaylık açıklaması sırasında parti binasınında izdiham yaşandı.  Katılımcılar  alkış ve tezahüratlarla 24. Dönem Milletvekili  Şenol Gürşan’a destek verdiler.
Şenol Gürşan’ın aday adaylığını açıkladığı sırada Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler’in mutluluğu da gözlerden kaçmadı.  Başkan Çiler; “ Biz böyle birlik ve beraberlik  içinde olursak Ak Partiyi  yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Bu tablo bu gün net bir şekilde ortaya çıktı.” diyerek katılımın yüksek olduğundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
İl Başkanlığı döneminde partili partisiz herkesin sevgisini kazanan,  Ak parti eski İl Başkanı Emin Tunç’da bu gün  saat: 11.30’da aday adaylığını açıklayan  üçüncü  isim oldu.
Ak parti Kırklareli Milletvekili Hamdi Irmak,   aday adaylığını açıklamak üzere Ankara'dan Kırklareli'ne geldi ve Ak Parti İl binasında, Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Başkanları ile kalabalık bir partili grubu huzurunda Ak partinin dördünce aday adayı olarak müracaatını yaptı, müracaat evraklarını  Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler’e teslim etti.
Önce ki gün 24. Dönem Milletvekili Şenol Gürşan’ın aday adaylığı açıklama toplantısına katılan, coşkuyla  destek vererek,  Şenol Gürşan’a sevgi gösterisinde bulunan bazı ileri gelen Ak Partililerin,  Hamdi Irmak’ın toplantısına da  katıldıkları ve  aynı coşku ile Hamdi Irmak’a da  sevgi ile destek verdikleri, bu esnada  etrafa riya kokularının yayıldığı  gözlerden kaçmadı.
CHP'de  devam eden belirsizlik üzerine  İl Başkanı Recep Zengin'le de bir görüşmede bulundum.  Başkan Zengin,  CHP’de,   aday adayı olmak isteyenlerin  7 Eylül’e kadar CHP Genel Merkezine müracaatta  bulunmaları gerektiğini, 8  Eylül’de kimlerin Milletvekili adayı olacağının açıklanacağını söyledi.
Başkan Zengin, müracaatların CHP Genel Merkezine yapıldığı için kimlerin aday adaylık baş vurusunda bulunduklarını bilmediğini belirtti.
Milletvekili adaylarının CHP Genel Merkezi tarafından belirlenmesi, CHP’lilerin  çok alışık oldukları bir yöntem olmasa da, zamanın kısıtlı olması sebebiyle bu görev CHP Genel Merkezine kaldı.
Bu şekilde belirlenecek olan Milletvekili adaylarının, Kırklareli’de ve Ülke genelinde  CHP’ye ne kazandıraıp, ne kaybettireceğini   sandıktan çıkan oylar söyleyecek.  

MHP İl Başkanı Kürşad  Yamaner'de, 7 Haziran seçimlerinde MHP'den aday olan isimlerin tekrar aday olup olmayacağının,  kendilerine  henüz  bir açıklama gelmediği için belli olmadığını ama  şifahi görüşmeler ile aday adayı olmak isteyen çok sayıda yeni  isimlerin  bulunduğunu  belirterek,  resmi müracaat olana kadar bu isimleri açıklamak istemediğini söyledi. 

AK PARTİDE ADAY ADAYI SAYISI ALTI OLDU.

Cem Duran, Şenol Gürşan, EminTunç ve  Hamdi ırmak’ın Ak partiden aday adayı olduklarını açıklamalarından sonra Servet Bedir ve Av. Tülay Tuncay Peker’inde  Milletvekili aday adaylığı için Ak Parti Kırklareli İl Başkanlığına müracaatta bulundukları Ak parti İl Başkanlığı tarafından  bildirildi. 

Hiç yorum yok: