3 Eylül 2015 Perşembe

Aşağısı sakal, yukarısı bıyık!

Faruk CEYLAN
Sınır Kent Gazetesi
Yazı işleri Müdürü
farukceylan39@gmail.com

Koalisyon cürcünası, seçime girecek  hükümet, Tuğrul  Türkeş’in MHP’de yarattığı  deprem derken, son çıkışa gelindi. Çıkışın sonunda sandık gözüktü.

Har şey tamam Türkiye seçime hazır. Partiler hazır, Seçmen zaten her zaman hazır. İki  yılda dört seçim gördü ya seçmen bu yüzden antremanlı. Yani Kondüsyon sorunu yok...
Yüksek Seçim Kuruluda hazır. Üstelik  sadece yurt içinde değil, "54 ülkede" seçime hazır... 
Ya partilerin "Aday listeleri?" Onlar da hazır mı? İşte onlar hazır değil. Şimdi herkes, partiler 7 Haziran seçimlerinde ki listelerle mi seçime girecek diye düşünüyor.
7 Haziran'da ki aday listelerinde değişiklik olacak mı, olmayacak mı? diye soruyor.
İşte bu soru can alıcı soru. Neden? Çünkü sandıktan kimin çıkacağı   bu soruya verilecek cevaba bağlı.
Tüm partiler bu konuda tedirgin. Mevcut adaylarla seçime gitmek sıkıntı. Yeni adaylar la gitmek daha büyük bir sıkıntı.Aşağısı sakal, yukarısı bıyık. Partiler birde aday konusuna hazır olsalardı işte o zaman hiç bir sorun kalmazdı.
Bakalım süreç ne gösterecek. Süreç dediğimizde öyle böyle sorunu  çözecek bir süreç te değil ki. 14 Eylül son. 
14 Eylül sondu ama partilerin geçici aday listelerini teslim etme tarihinin  18 Eylül'e uzatıldığını da söyleyenler var. Yarın bu tarihin teyidi için sabah kahvemi Seçim Müdürü İbrahim Özkök'ün yanında içeceğim. 
Seçme ve seçilme işi alışkanlık haline gelen ülkemizde,  yeni seçimin (erken seçim)  önce Kırklarelimize sonra ülkemize hayırlı olmasını diliyor.  İnşaalah bu seçimden sonra bir müddet seçim olmaz diyorum...



Hiç yorum yok: