3 Ağustos 2015 Pazartesi

Yaprak kıpırdamıyor!

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN

farukceylan39@gmail.com

Kırklareli uzun yıllardır yaşamadığı çöl sıcaklarını yaşıyor. Tabiri caiz ise hiç bir yerde yaprak kıpırdamıyor. Esnaf dükkanlarına kimsenin girmediğinden şikayetçi. Yaşlılar kapıdan dışarı adım atmıyor. Vatandaşın büyük bölümü yaz tatilinde, Üniversite öğrencileri  memleketlerinde.
Eskiden yer bulamadığımız toplu taşıma araçları seferlerini neredeyse müşterisiz yapıyor ve sırf bu yüzden toplu taşıma araçlarına binecek olanlar duraklarda  uzun süre beklemek zorunda kalıyor.  5 dakikada bir gelen araçlar müşteri olmadığı için uzun aralıklarla geliyor.
Esnaf havaların  serinlemesini ve okulların açılmasını dört gözle bekliyor. Üniversite öğrencilerinin olmaması ve ani bastıran sıcaklar sayesinde Kırklareli’de ne hareket ne de bereket var. Parkçılar hariç.  Gündüz sıcaktan dışarı çıkamayanlar akşamları mecburen soluğu istasyonda alıyor. Parklar doluyor ve parkçıların yüzü gülüyor. Kışın yatan parkçılar bu sayede  biraz ekonomik canlılık yaşıyor. Velhasıl Kırklareli’de  yazlık tablo böyle. 
Biz Kırklareli’de ki durgunluğu bu sebeplere bağlarken;  bazı vatandaşlar; ülke çapında ki durgunluğa dikkat çekiyor ve  siyasi belirsizlik ile  terör olaylarının  Kırklareli’yi de etkilediğini  belirtiyorlar.
Ak Parti Kırklareli milletvekillerinden Hamdi Irmak sık sık Kırklareli’ye gelerek halkla buluşuyor, teşekkür ziyaretlerinde bulunarak  dikkatle halkın sorunlarını dinliyor ve Kırklareli için yapabileceklerine ışık tutacak olan bilgileri  not alıyor.
 Hamdi Irmak’ın partili partisiz herkesi ziyaret ederek kucaklaması halk nezdinde puanını yükseltiyor.  İlçe ve Belde ziyaretlerinde Hamdi Irmak’ı karşılayanların sayısı bir çok yerde seçimde aldığı oyları geçiyor. Buda Irmak’ın gördüğü ilgi ile   puanını yükselttiğini doğruluyor.
CHP Kırklareli Milletvekili  Vecdi Gündoğdu’da Kırklareli’de;  düğün, dernek ve cemiyetlere  katılıyor. İşyeri ve kahvelere ziyaretler gerçekleştiriyor. İlçe, Belde ve köy  halkının  sorunlarını yerinde tespit etme çalışmalarını sürdürüyor ve kendisini halktan tecrit etmiyor.
Bir diğer CHP Milletvekili Turabi Kayan’ı  ise ortalarda gören yok. Varsada haberci olarak  bizim haberimiz yok.  Bu yüzden haberimiz olan, ya da haberdar edildiğimiz Milletvekilleri ile görüşüyoruz, görüşmelerimizi  kaleme alarak zaman zaman okuyucularımızla  paylaşıyoruz.
  Milletvekili adaylığı sırasında Basının pek  fazla göremediği Turabi bey milletvekilliği garanti olduğu için olsa gerek seçim sürecinde de ortalıklarda gözükmemiş, Basınada çok fazla yaklaşmamıştı.
Kadroda yeri garanti olan futbolcu ile forma yarışı içinde olan futbolcu arasında ki formu sanırım hepiniz  bilirsiniz. ..
Bazı  CHP’li vatandaşlar;  “ Vecdi Gündoğdu;  Kırklareli merkez,  İlçe, Belde ve köylerini ziyaret edip halkla beraber  oluyor ama Turabi bey herhalde sadece  Lüleburgaz’da geziyor. Lüleburgaz nüfus olarak büyük bir İlçe olduğundan olsa gerek Kırklareli Merkeze gelmeye zaman bulamıyor. Bu arada zaman sonsuz bir kavram değil,  deyim yerindeyse göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor,   bir bakıyorsunuz ömür bitiyor. 5 yıl daha çabuk geçiyor... “  şeklinde görüş bildiriyorlar.


Hiç yorum yok: