7 Aralık 2014 Pazar

Yeşilyurt Gazetesinden Peran’a ziyaret

Gazetemiz Genel koordinatörü Hacer Gökkaya ve Yeni Emek Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Faruk Ceylan, Kırklareli Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne atanan Hakan Peran’ı ziyaret ettiler.
Haberin devamı için tıklayınız.

16 Kasım 2014 Pazar

Malkara Yeni Emek Gazetesi "NİYET HAYIR İSE AKİBETTE HAYIR." Faruk CEYLAN yazısı

Malkara Günlüğü
Niyet Hayır ise akibet de hayır.
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Belediye Başkanlık makamına seçilmeden zora talip olan Ulaş Yurdakul  Başkan seçildikten sonra kendini  Malkara’nın yoğun sorunlarının ortasında buldu.  Daha bir kent meydanı bile olmayan Malkara’nın,  hizmetten öte yeniden imarı gereken bir İlçe olduğunun bilinci ile projeler hazırladı. Projelerini hayata geçirebilmek için de uzun bir zamana ihtiyacı olduğu kesin.  Kendisine  Belediye Başkanı seçildiğinde yaptığım ziyarette, projelerini hayat geçirmek, Malkara’nın yükünün altından kalkmak için en az birkaç dönem Belediye Başkanlık makamında kalması gerektiğini söylemiştim.
Başkan Yurdakul seçildikten sonra  Malkara’yı mahalle mahalle gezerek halkın dertlerini dinledi. Projelerini halkla paylaştı. Aslında çok da dinledi demek doğru olmaz çünkü Malkara Türkiye’nin en çok mahallesine sahip bir İlçe. Sadece 77 köyü mahalle statüsüne geçince bu mahalleleri bir bir  gezip, dertlerini dinlemek, sorunlarını  tespit etmek bile büyük iş. Birde bunun geri dönüşü, sorunların çözümü var.  Hasılı sorun çok, süreç uzun…
Başkan sorunların tespiti için halkla görüşmelerini sürdürürken bir yandan da enerji nakil hatlarının  yer altına alınması, kanalizasyon ve içme suyu şebeke inşaatından dolayı bozulan yollara, ilçe genelinde yapmış olduğu parke taş döşeme ve asfalt yol onarımı  ve  sıcak asfalt kaplama çalışmaları  ile devam edilmesini  sağlıyor, çalışmaları  yerinde inceleyerek en kısa zamanda bitirilmesi için çabalıyor. Vatandaş yapılan çalışmalardan memnun. Başkana güveniyor.
Belediye Akademisi kuruluyor.
Malkara Belediyesinin son projesi, Belediye akademisi.  Daha önce başka bir belediye yaptı mı? Hiç duymadım ama gerçekten çok akılcı ve bilimsel bir proje.  Belediye akademisi projesinin amacı Malkara Belediyesi'nin Stratejik Planı'nda yer alan gelişimde ve değişimde öncü teknolojiyi kullanan, kurumsal kimliği olan, stratejik yönetimi esas alan, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş, şeffaf, örnek ve model bir belediye olmak. Akademik proje Malkara’da yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltmeyi, İlçenin ekonomi ve kültürünün gelişmesine  katkı sağlamayı, bilgi birikimini oluşturarak Malkaralılarla paylaşmayı planlıyor.  Amaç  İlçedeki girişimci ve yenilikçi potansiyeli ortaya çıkarmak.  
Malkaraspor’a hep destek, tam destek.
Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkaraspor konusunda da duyarlı. Malkara Belediyespor için maddi ve manevi desteğini esirgemiyor. Malkaraspor’un hem yöneticisi, hem de taraftarı gibi gönülden destek veriyor.
Yönetici mantığı ile maddi kaynak sağlarken, Malkaraspor’un iç saha ve deplasmanda ki maçlarında da tribünde yerini alıyor ve taraftarca destek veriyor.
 Sözün özü  Başkan, Malkara için çok şey yapmak için samimi bir mücadele veriyor. Bu mücadele de  Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a haksızlık etmemek,  desteklerini  unutmamak gerekir.  “Kadir aga” lakaplı Başkan Albayrak’ın Malkara’ya verdiği önem ve destek sorunların aşılmasında önemli yer tutuyor.

Başkanımızı Malkara için samimi  mücadelesinden dolayı kutluyor, kendisine ve aynı samimi niyet içinde  mesai mefhumu gözetmeden çalışan kurmaylarına, teknik ve idari  ekibine  de başarılar diliyorum.

Malkara Günlüğü Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun

Malkara Günlüğü

Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun.

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Tekirdağ  dendiğinde  “Üç Kemaller Diyarı” akla gelir. Atatürk’ün hürriyet aşkının ilk kıvılcımlarını aldığı vatan ve özgürlük şairi Namık Kemal  Tekirdağlıdır.  İkinci Kemal, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk topraklarını önemli tarihsel olaylarla ilgili olarak beş defa  şereflendirdiği Tekirdağ’da; 23 Ağustos 1928 tarihinde harf devrimi ile ilgili olarak Tekirdağ ve Tekirdağ’lılardan memnunluğunu şu  sözlerle ifade etmiştir; “…az zaman sonra ve Türk harfleriyle, göz kamaştırıcı Türk manevi inkişafının vasıl olabileceği kudret ve itibarın seviyesini gözlerimi kapayarak şimdiden o kadar parlak görüyorum ki, bu manzara beni gayşediyor (Kendimden geçiriyor). Ben yalnız bu gün Tekirdağlılarda sezdiğim ruh ve hissi halete, yalnız buna dahi istinaden kat’i olarak beyan ederim.”
Malkara İl merkezinin yaklaşık 56 km batısında yer almaktadır.Tekirdağ iline 56 km uzaklıkta olan Malkara'nın kuzey batısında Uzunköprü, kuzey doğusunda Hayrabolu, güney doğusunda Şarköy, güneyinde Gelibolu, batısında ise Keşan bulunmaktadır. 1.149 km²'lik yüzölçümü ile Tekirdağ ilinin toprak alanı en geniş ilçesidir.
Malkara 1870 yılına kadar Gelibolu'ya bağlı kalmış bu tarihte Edirne vilayetine bağlı Tekfurdağ Sancağına (Tekirdağ) bağlanmıştır. Bazı kayıtlara göre de Malkara 1880 yılında ilçe olmuştur.

Malkara’ya Osmanlı döneminde iskan politikasına uygun olarak Anadolu’dan getirilen Yörükler yerleştirilmişlerdir.
İstanbul’un Türkler tarafından alınmasından sonra Malkara Balkanlara yapılan seferler sırasında büyük önem kazanmıştır. Fatih döneminde Malkara “Evlad-ı Fatihan” adıyla anılan Akıncıların merkezi olmuştur.
Malkara Osmanlı Rus savaşında işgale uğramış ve önemli göçlere sahne olmuştur. En kötü günlerini Balkan savaşlarında yaşamıştır.  1912’de Bulgarlar tarafından işgale uğramıştır. Bu işgalde 500 den fazla kadın ve çocuk şehit edilmiştir. Katledilen kadın ve çocuklar toplu olarak gömülmüşlerdir. Tarihi kaynaklara göre bu işgal 8.5 ay sürmüştür. Bu sırada Malkara yağma edilmiş, yakılmış ve yıkılmıştır. İlçe 1913 yılında Mustafa ve Enver Paşa birlikleri tarafından kurtarılmıştır ama Malkara kurtarıldığında bir harebe halindedir.
Son defa 1. Dünya savaşı sonunda 1920 yılında Yunanlılar tarafından işgal edilmiştir. 14 Kasım 1922 tarihinde Yunanlılardan kurtarılmıştır.
Verdiği can ve mal kayıpları ile tarihte büyük acılar yaşayan Malkara’mız Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm imkansızlıklara rağmen başlattığı Kurtuluş savaşında  özgürlüğüne kavuşmuştur.
Bu gün Malkara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü yaşıyoruz.  Kurtuluşun Baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle  anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Tüm hemşehrilierimizin Kurtuluş Bayramını kutlar, hepimizin bu toprakların nasıl kazanıldığını, hassasiyetle sahip çıkmamız gerektiğini hatırlayarak  saygı ve sevgilerimi sunarım. 

30 Ekim 2014 Perşembe

Öğrenciler sinema filmi çekiyor. SUR KAFE filmin stüdyosu oldu.


Kırklareli’de sinema filmi çekiyorlar

Üniversiteli öğrenciler Kırklareli’de sinema filmi çekiyorlar

Kırklareli Üniversitesi öğrencisi yönetmen Akyıldız; “Harçlıklarımız ile sinema filmi çekiyoruz. Vali ve Belediye Başkanımız ve iş adamlarımızdan  destek bekliyoruz.”


Kırklareli Üniversitesinde yeni açılan  Radyo televizyon programcılığı  bölümü öğrencileri Kırklarelide sinema  filmi çekimlerine başladılar. Film stüdyosu olarak Sur Kafeye ait tarihi mekanı kullanan öğrenciler çok yetenekli bir ekip kurduklarını ve iddialı bir film çekmek için kolları sıvadıklarını belirttiler.
Filmin yönetmeni M. Ali Akyıldız, önce kısa film çekmeyi tasarladıklarını ancak ortaya çıkan ekibin çok yetenekli gençlerden oluştuğunu fark edince  sinema filmi çekmeye karar verdiklerini  söyledi.
Çekimleri Sur Kafeye ait tarihi mekanda başlayan film iç ve dış mekan çekimleri ile devam edecek. Maskenin Yüz Sözlüğü adlı Film, soyut anlamlara beden yüklemeyi, insanın hayal dünyası ile gerçek dünya arasında ki çatışmayı konu alıyor.
 Maskenin Yüzü adlı romandan filme aktırılan senaryonun ve romanın  yazarı da  filmin yönetmeni M.Ali Akyıldız. Filmin baş rol oyuncusu: Ali Şarman, Işık: Yağız Küçük, Makyöz: Eylül Akyüz. Filmde rol alan öğrenciler ise;   Sevim Karslı, Buse Pehlivan, Ebru Çağlar, Davut Balcı, Koray Gülcü, Yağız Küçük, Ahmet Karakaya, Keziban Yuca, Gökhan Deliktaş, Çiğdem Kuruoğlu, Eylül Akyüz, M.Ali Akyıldız, Göker Toska, Sebahat Çelik, Emre Demirbaş ve  Nursena Engin Buğuzludan oluşuyor.



29 Ekim 2014 Çarşamba

Bu kızanlarda iş var.



Bu kızanlarda iş var!

Faruk CEYLAN

Kırklareli Üniversitesi Radyo Televizyon Proğramcılığı bölümü öğrencileri harçlıklarını ortaya koyarak sinema filmi çekiyorlar. Sinema filmi çekmek üzere bir araya gelen 25 öğrencinin çektiği filmin yönetmenliğini sınıf arkadaşları M.Ali Akyıldız yapıyor. Parasız pulsuz büyük bir işe kalkışan,  gelecekte  Türkiye’nin en genç sinemacıları olmaya aday gençler daha  geçen sene liseyi bitirmiş ve bu yıl Kırklareli Üniversitesi Radyo Televizyon Proğramcılığı bölümünde eğitimlerinin siftahını yapmışlar. Çok genç ama bir o kadar da kabiliyetli bu pırıl pırıl gençler sinema filmi çekebilmek için ailelerinin gönderdiği harçlıkları bir araya getirerek yola çıkmışlar. Sur kafenin yanında ki tarihi binayı düzenleyerek film seti  haline getirmişler. Yaşıtları babalarından gelen para ile öğrenciliğin tadını çıkarır gezip  eğlenirlerken, onlar sinema aşkı ile yemeden içmeden gece yarılarına kadar çalışarak şimdiden Türk sinema dünyasına girebilmek için görmeye değer bir çaba sarf ediyorlar.
Bu pırıl pırıl ve çalışkan gençlerle, Sur kafeye kahve içmeye gittiğimde, Kafe işletmecisi Engin Bilgin sayesinde  tanıştım.  İyi ki de tanıştım. Büyük bir ciddiyet ve disiplin içinde ki çalışmalarını izledim. Metruk binayı kendi imkanları ile nasıl harika bir set haline getirdiklerini gördüm.  İşlerini  büyük bir aşk ile yaptıklarına tanık oldum. Yönetmen M.Ali Akyıldız, “Maskenin yüzü sözlüğü” adlı bir roman yazmış. Roman henüz yayınlanmamış. Bu roman filmin konusu olacak. Senaryo da M.Ali Akyıldız tarafından kaleme alınmış.
Genç sinemacıların planına göre çektikleri sinema filminde Roman’ın tanıtımı yapılacak. Roman yayınlanıp piyasaya çıktığında ise elde edilecek gelirin tamamı Lösemili çocuklar ile Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlanacak. Bu erdemli düşüncenin ardından romanın yayınlanabilmesi için Parafiks yayın evi sahibi, “Peymani Tılsım”, “Osmanlının gizli sırları”, “Beyaz Ley hatları “, “Aşk sandığı” gibi eserleri edebiyat dünyasına kazandırmış olan genç yazar Murat Çavga ile kitabın yayını için görüşme sözü verdim.  Onlara Murat Çavga’nın popüler yazarlardan ziyade genç yazar ve yeteneklere imkan tanıdığını anlattım.  Çok mutlu oldular. Sessiz sedasız çalışırlarken birinin gelip kendilerine katkı sözü vermenin hazzını yaşadılar. Sevinçten havalara uçtular ve o kadarcık bir destek sözünde bulunmamın kendilerini ateşlediğini, şevklerini ve çalışma azimlerini arttırdığını sevinç çığlıkları atarak ifade ettiler.
Bu çocuklarda fark edilmesi gereken bir ışık var. Biz Trakya’lıların tabiri ile “Bu kızanlarda iş var.” Mutlak sahip çıkılması desteklenmesi gereken bir iş…
Bu yaşta bir çok genç kötü alışkanlıklar edinip, kötü yollarda yürürken onlar günü simit ve çayla  geçirip harçlıkları ile sanat yolunda yürüyorlar.
Çekingenlikleri açıkça belli olan bir ruh hali ile  bana  Kırklareli Valisi ve Belediye Başkanından maddi destek alıp alamayacaklarını sordular. Bu konuda  benim bir şey söylememin doğru olmayacağını, doğrunun Valimiz Esengül Civelek ve Belediye Başkanımız M.Siyam Kesimoğlu ile bizzat kendilerinin görüşmesinin olduğunu söyledim onlara. Umuyorum ki bu girişimleri karşılıksız kalmaz.
Filmin yönetmenliğini Senaryo yazarı M.Ali  Akyıldız yapıyor. Akyıldız aynı zamanda filmin kameramanı ve oyuncu. Filmin jönü Baş rol oyuncusu Ali Şarman. Kadro oldukça zengin toplamda 25 kişilik bir ekibe sahipler.  Işık’ta, ışık gibi bir delikanlı Yağız Küçük var. Makyöz’de Eylül Akyüz.
 Eylül’e benimde kızımın Ankara’da okuduğunu, babaları için kızlarının çok kıymetli olduğunu söylediğimde iki damla göz yaşı süzüldü gözlerinden. İçim acıdı… Bir tarafta gurbetlik, öbür tarafta tüm imkansızlıklara rağmen sanat aşkı. Aşk böyle bir şey işte. İçinizde o aşk yoksa isteseniz de olmaz zaten.
Soyut anlamlara beden yüklenen filmde, insanın hayal dünyası ile gerçek dünya arasında ki çatışma anlatılıyor. Filmde,  Sevim Karslı,Buse Pehlivan, Ebru Çağlar, Davut Balcı, Koray Gülcü, Yağız Küçük, Ahmet Karakaya, Keziban Yuca, Gökhan Deliktaş, Çiğdem Kuruoğlu, Eylül Akyüz, Göker Toska, Sebahat Çelik, Emre Demirbaş, Nursena Ergin Buğuzlu ve M.Ali Akyıldız rol alıyor.
Tüm imkansızlıklara rağmen   toplum adına güzel işlerin  mücadelesini  veren evlatlarımızı gönülden kutluyor, özellikle iş  adamlarını  Kırklareli’nin  adını belki de tüm Türkiye’ye duyuracak olan bu gençlere sahip çıkmaya davet ediyorum.