16 Kasım 2014 Pazar

Malkara Yeni Emek Gazetesi "NİYET HAYIR İSE AKİBETTE HAYIR." Faruk CEYLAN yazısı

Malkara Günlüğü
Niyet Hayır ise akibet de hayır.
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Belediye Başkanlık makamına seçilmeden zora talip olan Ulaş Yurdakul  Başkan seçildikten sonra kendini  Malkara’nın yoğun sorunlarının ortasında buldu.  Daha bir kent meydanı bile olmayan Malkara’nın,  hizmetten öte yeniden imarı gereken bir İlçe olduğunun bilinci ile projeler hazırladı. Projelerini hayata geçirebilmek için de uzun bir zamana ihtiyacı olduğu kesin.  Kendisine  Belediye Başkanı seçildiğinde yaptığım ziyarette, projelerini hayat geçirmek, Malkara’nın yükünün altından kalkmak için en az birkaç dönem Belediye Başkanlık makamında kalması gerektiğini söylemiştim.
Başkan Yurdakul seçildikten sonra  Malkara’yı mahalle mahalle gezerek halkın dertlerini dinledi. Projelerini halkla paylaştı. Aslında çok da dinledi demek doğru olmaz çünkü Malkara Türkiye’nin en çok mahallesine sahip bir İlçe. Sadece 77 köyü mahalle statüsüne geçince bu mahalleleri bir bir  gezip, dertlerini dinlemek, sorunlarını  tespit etmek bile büyük iş. Birde bunun geri dönüşü, sorunların çözümü var.  Hasılı sorun çok, süreç uzun…
Başkan sorunların tespiti için halkla görüşmelerini sürdürürken bir yandan da enerji nakil hatlarının  yer altına alınması, kanalizasyon ve içme suyu şebeke inşaatından dolayı bozulan yollara, ilçe genelinde yapmış olduğu parke taş döşeme ve asfalt yol onarımı  ve  sıcak asfalt kaplama çalışmaları  ile devam edilmesini  sağlıyor, çalışmaları  yerinde inceleyerek en kısa zamanda bitirilmesi için çabalıyor. Vatandaş yapılan çalışmalardan memnun. Başkana güveniyor.
Belediye Akademisi kuruluyor.
Malkara Belediyesinin son projesi, Belediye akademisi.  Daha önce başka bir belediye yaptı mı? Hiç duymadım ama gerçekten çok akılcı ve bilimsel bir proje.  Belediye akademisi projesinin amacı Malkara Belediyesi'nin Stratejik Planı'nda yer alan gelişimde ve değişimde öncü teknolojiyi kullanan, kurumsal kimliği olan, stratejik yönetimi esas alan, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş, şeffaf, örnek ve model bir belediye olmak. Akademik proje Malkara’da yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltmeyi, İlçenin ekonomi ve kültürünün gelişmesine  katkı sağlamayı, bilgi birikimini oluşturarak Malkaralılarla paylaşmayı planlıyor.  Amaç  İlçedeki girişimci ve yenilikçi potansiyeli ortaya çıkarmak.  
Malkaraspor’a hep destek, tam destek.
Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkaraspor konusunda da duyarlı. Malkara Belediyespor için maddi ve manevi desteğini esirgemiyor. Malkaraspor’un hem yöneticisi, hem de taraftarı gibi gönülden destek veriyor.
Yönetici mantığı ile maddi kaynak sağlarken, Malkaraspor’un iç saha ve deplasmanda ki maçlarında da tribünde yerini alıyor ve taraftarca destek veriyor.
 Sözün özü  Başkan, Malkara için çok şey yapmak için samimi bir mücadele veriyor. Bu mücadele de  Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a haksızlık etmemek,  desteklerini  unutmamak gerekir.  “Kadir aga” lakaplı Başkan Albayrak’ın Malkara’ya verdiği önem ve destek sorunların aşılmasında önemli yer tutuyor.

Başkanımızı Malkara için samimi  mücadelesinden dolayı kutluyor, kendisine ve aynı samimi niyet içinde  mesai mefhumu gözetmeden çalışan kurmaylarına, teknik ve idari  ekibine  de başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok: