30 Ekim 2014 Perşembe

Kırklareli’de sinema filmi çekiyorlar

Üniversiteli öğrenciler Kırklareli’de sinema filmi çekiyorlar

Kırklareli Üniversitesi öğrencisi yönetmen Akyıldız; “Harçlıklarımız ile sinema filmi çekiyoruz. Vali ve Belediye Başkanımız ve iş adamlarımızdan  destek bekliyoruz.”


Kırklareli Üniversitesinde yeni açılan  Radyo televizyon programcılığı  bölümü öğrencileri Kırklarelide sinema  filmi çekimlerine başladılar. Film stüdyosu olarak Sur Kafeye ait tarihi mekanı kullanan öğrenciler çok yetenekli bir ekip kurduklarını ve iddialı bir film çekmek için kolları sıvadıklarını belirttiler.
Filmin yönetmeni M. Ali Akyıldız, önce kısa film çekmeyi tasarladıklarını ancak ortaya çıkan ekibin çok yetenekli gençlerden oluştuğunu fark edince  sinema filmi çekmeye karar verdiklerini  söyledi.
Çekimleri Sur Kafeye ait tarihi mekanda başlayan film iç ve dış mekan çekimleri ile devam edecek. Maskenin Yüz Sözlüğü adlı Film, soyut anlamlara beden yüklemeyi, insanın hayal dünyası ile gerçek dünya arasında ki çatışmayı konu alıyor.
 Maskenin Yüzü adlı romandan filme aktırılan senaryonun ve romanın  yazarı da  filmin yönetmeni M.Ali Akyıldız. Filmin baş rol oyuncusu: Ali Şarman, Işık: Yağız Küçük, Makyöz: Eylül Akyüz. Filmde rol alan öğrenciler ise;   Sevim Karslı, Buse Pehlivan, Ebru Çağlar, Davut Balcı, Koray Gülcü, Yağız Küçük, Ahmet Karakaya, Keziban Yuca, Gökhan Deliktaş, Çiğdem Kuruoğlu, Eylül Akyüz, M.Ali Akyıldız, Göker Toska, Sebahat Çelik, Emre Demirbaş ve  Nursena Engin Buğuzludan oluşuyor.



Hiç yorum yok: