5 Şubat 2013 Salı

KARAHIDIR BAHTIM KARA!(VİDEO HABER)


KARAHIDIR BAHTIM KARA! 

*Karahıdır'ı Sel bastı...

Haber: Faruk Ceylan
Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu
Kırklareli'nde yoğun kar yağışından sonra günlerce süren sağanak yağmurlar Karahıdır Mahallesinde sel felaketine neden oldu. Bir günde metrekareye 57 kg yağış düşünce sular altında kalan Karahıdır mahallesinde 40 civarında ev, bahçe ve tarlalarla, ana cadde bele kadar su altında kaldı.

Aralık ayında metrekareye 70 kg, Ocak ayında 97 Kg, Şubat ayında 49 kg  yağış düşerken, 4.2.2013 günü, metrekareye  bir günde 57 kg yağışın düşmesi sel felaketine sebep oldu.

Vali Yaman'la birlikte Emniyet Müdürü
Aktaş ve AFAD İl Müdürü Atasoy'da
kurtarma çalışmalarına bizzat katıldılar.
Su ve çamurdan vatandaşın eşyaları kullanılmaz duruma geldi. Mağdur vatandaşlarla yaptığımız görüşmede vatandaş  60-70 yıldır böyle bir felakete tanık olmadıklarını söylediler. Sel baskınında büyük maddi kayıbın olduğu, yetkililerce can kaybının olmamasının sevindirici olduğu belirtildi.
Vali Yaman selzedelerle tek tek görüştü,
sıkıntıların  çözümü için talimatlar verdi.
 Sel baskını anında Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş ve AFAD İl Müdürü Ertuğrul Atatsoy  olay yerine gelerek, vatandaşlarla görüştü ve Valilik, Belediye Başkanlığı ve AFAD ekiplerinin çalışmalarına refakat ettiler.
Milletvekili Şenol Gürşan ve M.Siyam Kesimoğlu'da afet bölgesine gelerek Vatandaşları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
Selden mağdur olan Vatandaşlara Valilik ve Belediye tarafından yiyecek ile battaniye dağıtıldı. Belediye Başkanlığı vatandaşın halılarını toplayarak yıkamaya gönderdi. Hasar tespit öalışmalarının devam ettiği mağdur vatandaşların tüm iht,iyaçlarının karşılanacağı yetkililerce belirtildi.
Başkan Çağlayan ve Meclis üyesi
Ahmet Yaşa mağdur vatandaşları
 bir an olsun yalnız bırakmadı
Karahıdır'lı vatandaşlar  böyle bir günde Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, Afad İl Müdürü Ertuğrul Atatsoy ve  Milletvekilleri Şenol Gürşan ve M.Siyam Kesimoğlu'nun göstermiş oldukları duyarlılıktan çok memnun olduklarını ve kendilerine gazetemiz aracılığı ile teşekkür ettiklerini belirttiler.

Habere ait fotoğraflar ve görüntüler aşağıda dır.




Evini su basan vatandaş çocuklarıyla çaresiz sel baskınını
izledi.


AFAD ve Belediye ekipleri cansiperana bir şekilde çalıştı



Sel baskınında eşyaları kullanılmaz hale gelen vatandaş hüngür
hüngür ağladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş'te Selzedeleri yalnız bırakmadı.

Milletvekili Kesimoğlu Vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dedi.







Hiç yorum yok: